Som moltes les entitats que treballem a nivell nacional en projectes de Voluntariat Europeu, però de vegades, en les tasques del dia a dia, t’oblides que existeix aquesta xarxa de companys i companyes al sector. És per això que des de les institucions es promouen, des de fa uns anys, trobades que puguin facilitar la cooperació i la xarxa entre les entitats.

Del 21 al 24 de novembre va tenir lloc a Vitòria la III Trobada Anual d’Entitats amb experiència en voluntariat europeu (tant Servei Voluntariat Europeu -SVE, com el nou programa del Cos Europeu de Solidaritat), organitzada per l’Agència Nacional Espanyola -ANE.

A la trobada, 25 representants d’entitats de totes les comunitats autònomes van trobar-se i van compartir les seves experiències. El fil conductor d’aquesta trobada era compartir bones pràctiques relacionades amb tot el procés del voluntariat – preparació prèvia, seguiment, avaluació, difusió, etc. D’aquesta manera, vam aprendre a millorar, entre totes, els nostres propis projectes.

A més, vam continuar amb l’elaboració del document de propostes per a la ANE, de manera conjunta i consensuada, per oferir possibles solucions als problemes que ens trobem les entitats, més enllà de queixes. També vam poder expressar els nostres dubtes davant el nou programa, preguntant directament al representant de l’ANE, i compartir entre nosaltres les estratègies a seguir.

L’esdeveniment anual és un moment únic per parlar de la nostra feina amb companyes i companys que comparteixen situacions, vivències i frustracions, i de fer-ho en un entorn nou, amb espais informals per poder gaudir de la companyia.