El Voluntariat -Motor de Canvi

Del 3 al 10 de novembre la FCV va acollir el seminari internacional ‘Volunteering for Change’, que va comptar amb la participació de 22 treballadors juvenils i voluntaris, representants d’un total de 13 entitats no lucratives i de voluntariat d’ Hongria, Romania, Grècia, Letònia,Bulgària, ex república Iugoslava de Macedònia, Catalunya, Turquia, Itàlia, Portugal, Estònia i Polònia.

Al llarg d’una setmana l’Hotel Cèsar, al barri de mar de la capital del Garraf, va ser la seu d’una trobada molt especial, marcada per l’aprenentatge intercultural i l’ intercanvi d’experiències, on els participants van ser protagonistes d’un programa intens, dedicat al treball en equip, a compartir bones pràctiques, tècniques i metodologies de treball per a la gestió del voluntariat, per tal d’ oferir un suport enfocat en l’aprenentatge i d’ afavorir la participació de joves en projectes i activitats de voluntariat. Les entitats van poder compartir la seva visió del voluntariat juvenil entés com a oportunitat pel canvi social, capaç de realitzar accions amb impacte, que també permet desenvolupar noves capacitats i millorar el treball de les mateixes entitats.

Al seminari van tenir lloc activitats en plenària i en grups reduïts, presentacions, jocs, tallers, exercicis, simulacions i reptes de diversa mena. Els mateixos participants van realitzar una conferència, tallers i una presentació d’eines i, en menys de 3 hores, van crear tres vídeos per a la promoció del voluntariat pel canvi, un joc dedicat al voluntariat i una campanya en línia, amb el hashtag #volunteeringchangedmylife.

Els participants van gaudir d’un espai de treball privilegiat, amb vistes al mar mediterrani i amb unes postes de sol que no és fàcil d’oblidar, duent a terme algunes de les activitats en la mateixa platja de Ribes Roges.

Podeu veure un breu vídeo sobre l’activitat aquí.

Per a més informació sobre l’activitat, realitzada amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea i de l’Agència nacional espanyola, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat