Hola, em dic Alican, vinc de Turquia i tinc 26 anys. Els últims 8 anys he estat vivint a Antalya, tot i que vaig crèixer a Istanbul. Sóc llicenciat en Cinema i Televisió i sociologia. Abans de venir a Barcelona, vaig dedicar els últims 10 anys a treballar a la indústria audiovisual, creant, fa 4 anys, el meu propi negoci de producció cinematogràfica a Antalya.

Abans de res, viure en una ciutat a l’estranger és una experiència increíble, especialment una ciutat com Barcelona. Tot i que aquesta no és la meva primera experiència fora: el curs 2008-09 vaig viure un any a Newcastle, Austràlia, fent un programa d’intercanvi de joves, i durant 2011-12 vaig fer el meu Erasmus a Milan.

Sempre he cregut que descobrir altres cultures i formar part de diferents societats t’aporta noves perspectives. Per aquesta raó, vaig decidir ser voluntari europeu, el que està aportant molts aspectes positius a la meva vida. Vaig arribar a Barcelona fa un mes, i des de el moment que vaig sortir de l’aeroport em vaig sentir a casa, estant en una ciutat encara desperta a la 1 de la matinada i amb un clima tan càlid com el de casa. L’ambient de la ciutat em va fascinar.

El meu coordiandor em va donar la benvinguda al centre de la ciutat i em va acollir durant quatre dies a casa seva, fins que vaig trobar una habitació a Barcelona amb la seva ajuda, cosa difícil a Barcelona amb el pressupost del programa. Mentres buscavem habitació anava a la oficina, on vaig conèixer els altres voluntaris europeus de Polònia, Rumania i de Turquia. La gent de la oficina està sent molt amable amb mi i m’estan ajudant a conèixer la ciutat.

Després del esgotament de la primera setmana, un cop vaig trobar habitació ja estava preparat per començar la meva experiència SVE, que consisteix, per una banda, en realitzar vídeos promocionals sobre el SVE i la FCV, i per l’altre, en ensenyar els joves catalans a gravar els seus propis vídeos.

A la 3a setmana, després de tenir les meves tasques definides, em va tocar fer la meva formació d’arribada i marxar a Algecsires (Càdis, Andalusia) del 24 al 28 de juliol. Vaig conèixer a altres joves que també estàven realitzant els seus projectes SVE a diferents llocs d’Espanya. Va ser una experiència increïble conèixer a altres voluntaris d’Itàlia, Grècia, Xipre, Sèrbia, Rúsia, Hongria, Egipte, Anglaterra, França, Polònia, República Xeca i poder compartir amb ells i elles les nostres cultures.

Durant la setmana vaig fer amics i amigues i vaig aprendre com funciona el programa SVE. A la vegada que participava a la formació, vaig realitzar un vídeo com a record de les activitats i per promoure el SVE, que poden veure a la pàgina web de la meva organització d’acollida i d’enviament. Espero que us agradi!

Al tornar a Barcelona em vaig adonar de que el temps que porto aquí a Espanya és fantàstic, i que està pasant molt ràpid. Els próxims 5 mesos que hi seré aquí confio en poder continuar gaudint de la experiència i viure moltes noves aventures, sobre les quals aniré informant!

Alican Abaci