Diàleg intercultural a Bulgària

Norma: L’experiència va ser inoblidable. Ens allotgem en una pintoresca casa als afores de la ciutat, aquesta estava envoltada de bosc, a més, com vam ser al març, estava tot nevat així que va ser molt divertit poder jugar amb els trineus i llançar boles de neu als companys.
Durant la nostra estada només ens van servir menjar Búlgar, la qual cosa ens va servir per a familiaritzar-nos amb la seva gastronomia i cultura.
Durant la nostra permanència vam conèixer a moltes persones interessants que ens van mostrar tradicions de la seva cultura, el seu idioma, experiències i opinions, en aquest sentit la visita va ser molt enriquidora.
En quant a les excursions, van estar genial, un dia ens van portar a Sofia i vam poder visitar la ciutat i abans d’acabar l’intercanvi ens van portar a veure una ruïnes medievals.

Ona: Si hagués de descriure l’experiència amb una paraula, seria única. Va ser curt però intens. En aquest Erasmus vam poder gaudir de molta diversitat de cultures les quals vam poder conèixer.
Els menjars tradicionals procedents de Bulgària, els vam tenir a la casa dia a dia gràcies a la mostra cuinera, una dona que ens feia els dies més alegres i contents.
La casa s’ubicava a 1:30 h de la ciutat, quasi al cim de la muntanya, per tant, vam poder gaudir dels paisatges i la neu dia rere dia.
Seguidament, vam poder fruir d’algunes sortides com a Sofia, la capital i a veure les ruïnes, i així vam poder conèixer més el país de Bulgària.
Per acabar, les activitats que treballàvem a la casa, eren molt reflectides i profitoses i ens van servir per aprendre’n un munt de coneixements nous que podem aplicar en el nostre àmbit.

Sam: Va ser una experiència única i com s’ha esmentat abans inoblidable, el lloc està molt lluny de la ciutat pel que només s’ha conegut Sofia unes hores, el lloc on ens allotgem era molt rural, de fusta, amb una xemeneia de llenya i per una altra part les excursions que vam anar a Sofia, caminar per les muntanyes, veure les runes, etc, van ser llocs inoblidables i una nova experiència perquè llocs així no es veu a qualsevol lloc, ia part d’això, el menjar, en experimentar i tastar els seus menjars va ser interessant ja que sempre o la gran majoria de vegades es menja sopes i guisats, i també solen menjar carn de porc que és el més habitual a Bulgària. En conclusió, va ser una nova experiència que he viscut i personalment m’ha ajudat a conèixer més gent igual que m’ha ajudat a aprendre anglès.