Preparant el CV per a projectes del Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa gestionat per la Comissió Europea. Ofereix oportunitats de voluntariat (2-12 mesos) a la Unió Europea i països socis per a participants d’entre 18 i 30 anys en diferents camps relacionats amb la cultura, la ciutadania, l’educació, l’ecologia i causes socials. Llegeix més sobre el programa aquí.

Si t’estàs postulant per als projectes del Cos Europeu de Solidaritat, el Currículum Vitae (CV) és un dels elements més importants de la teva sol·licitud, per això és important preparar-lo de la millor manera possible. Els CV solen incloure informació com l’experiència laboral, èxits i premis, beques o subvencions, etc. Aquí trobaràs alguns consells que poden ajudar-te a millorar el teu CV:

1. Utilitza només anglès (o l’idioma local)

En general, les organitzacions que treballen amb el Cos Europeu de Solidaritat utilitzen l’anglès com a llengua de treball, almenys a nivell de projectes internacionals. És important utilitzar un sol idioma a tot el document. En alguns casos, és possible fer la sol·licitud en l’idioma del país on es troba l’organització a la qual enviaràs la candidatura.

2. Ofereix informació útil sobre tu

El teu CV ha de respondre a les següents preguntes: En què estàs especialitzat? (Els teus punts forts professionals)? Quina és exactament la teva experiència laboral? (Treball, trajectòria acadèmica, experiència de pràctiques, voluntariat, etc.) Quins resultats / èxits has aconseguit en la teva experiència anterior?

3. Pensa en les habilitats i competències personals

Fins i tot si aquesta és la teva primera experiència professional, pots reflexionar sobre altres àrees en les que tens un “valor afegit” (és a dir, com a membre del consell escolar, voluntari, etc.). Considera quina va ser la seva contribució a aquests rols i estigues preparat per a presentar-los en l’entrevista.

La tasca esmentada no ha de ser complexa i pot ser bastant simple, però el que compta és la forma en què es va realitzar la tasca i això és el que has de expressar-li al reclutador.

4. Afegeix una bona foto i treballa en el disseny gràfic

El disseny gràfic del teu CV ha de ser transparent i representar la teva personalitat. Pots utilitzar, per exemple, el programari gratuït en línia Canva (www.canva.com) per millorar l’aspecte del teu CV triant una de les plantilles i ajustant els colors i les fonts.

La teva foto (si vols afegir-la) també és una part important – pensa quin missatge vols enviar-li a la persona que et reclutarà i prepara o tria la foto que millor et representi.

5. Comprova dues vegades!

Comprova que no hi hagi errors (errors tipogràfics o gramaticals); ¡Un CV amb errors no dóna bona impressió! Imprimeix el teu CV una vegada que l’hagis acabat i revisa-ho de nou …

6. Mantingues actualitzat el teu CV

Cada vegada que passi alguna cosa significativa en la teva vida professional, registra’l perquè després no oblidis una cosa que podria ser important.

7. Opcional: format Europass

Pots preparar el teu CV en format Europass: Europass és una iniciativa de la Unió Europea per augmentar la transparència de la qualificació i la mobilitat dels ciutadans a Europa. Els documents en aquest format són altament reconeguts per les organitzacions que treballen amb el Cos Europeu de Solidaritat. Llegeix més sobre Europass aquí.

Molta sort en la teva recerca!