Constructors de pau i multiplicadors, tenim bones notícies: el curs de Formació per a formadors Understanding and Working with Conflict ja està en marxa!

tot2017-6Com en anys anteriors (des de l’any 2010) la Fundació Catalunya Voluntària – FCV impartirà una formació dedicada a persones joves amb interès en aprendre com implementar activitats de formació per a altres joves, enfocades a la resolució de conflictes de manera no violenta.

Aquesta sisena formació per a formadors es realitza en associació amb les entitats juvenils European Intercultural Forum e.V (Alemanya), Gyumri Youth Initiative Centre (Armènia) i Academy for Peace and Development (Geòrgia).

tot2017-5El curs aspira que els/les participants siguin capaços d’assumir un paper més actiu en les seves comunitats, liderant processos participatius i de formació basats en el respecte, la comunicació i l’aprenentatge intercultural.

La raó de ser del curs és formar persones joves perquè comptin amb les competències necessàries per afavorir la pau i per transformar els conflictes de forma no violenta i sostenible, perquè siguin capaços d’involucrar joves de diversos grups i comunitats culturals en noves accions i iniciatives conjuntes, per augmentar el nombre de persones joves amb les competències per prevenir conflictes i evitar que aquests es resolguin de forma violenta.

El curs tindrà lloc de l’11 al 18 març 2017 (incloent els dies de viatge) a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i constarà de tres parts diferenciades: la formació en línia, que tindrà lloc del 21 de gener al 25 febrer 2017 (amb una durada de 4 setmanes); la formació presencial, de l’11 al 18 de març de 2017, i les activitats de seguiment, on esperem de cada participant que implementi almenys un taller en el seu lloc de residència, amb el suport de l’organització de la qual forma part.

A causa del nombre limitat de places disponibles, estem oferint aquesta oportunitat a joves amb un perfil molt específic:

  • tenir entre 18 i 30 anys;
  • haver realitzat sessions o tallers de formació;
  • disposar dels mitjans i possibilitats reals de portar a terme activitats de formació en el si d’una organització;
  • tenir certa experiència en el treball amb joves;
  • residir en un dels 47 països membres del Consell d’Europa (més informació);
  • posseir competències bàsiques sobre la construcció de la pau, l’educació per a la pau i la gestió de conflictes (guanyades a través de qualsevol tipus de formació o experiència);
  • comptar amb un nivell intermedi o avançat d’anglès;
  • poder participar en les 3 fases del curs;
  • tenir interès a desenvolupar les habilitats de capacitació i de facilitació, específicament en el camp de la resolució de conflictes.

tot2017-2Si compleixes amb aquests requisits, aquest curs pot ser una oportunitat perfecta per a tu.

Si sents que aquest curs és un desafiament del que vols formar part, si participar-hi et resulta una oportunitat per aprendre, créixer i contribuir a la pau en el món, esperem rebre el teu formulari d’inscripció. La data límit per completar-lo és el 5 de desembre (et recomanem brevetat i concisió en la descripció de la teva experiència prèvia, motivacions i expectatives).

Aquí pots accedir al formulari en línia.

Totes les sol·licituds seran revisades per un comitè de selecció i rebran una resposta a mitjans de desembre.

La compra dels títols de transport s’ha de fer per avançat per part dels participants seleccionats, els quals han d’organitzar el seu viatge des del seu lloc de residència fins a Vilanova i la Geltrú de la manera més econòmica. Per al reemborsament de les despeses de viatge caldrà presentar els documents originals dels pagaments realitzats respecte als quals se sol·liciti el reemborsament.

tot2017-1L’allotjament, el menjar i els materials seran proporcionats pels organitzadors sense cap càrrec per als participants.

La quota de participació és única, de 50€, i es deduirà del reemborsament de les despeses de viatge internacionals.

El curs de formació Understanding and Working with Conflict es durà a terme gràcies al suport de la Fundació Europea de la Joventut del Consell d’Europa.

Per a qualsevol dubte o informació complementària pots contactar amb nosaltres enviant un correu a: pau@catalunyavoluntaria.cat.

Esperem rebre la teva sol·licitud i veure’ns a Vilanova i la Geltrú al març de 2017!