Com un projecte de voluntariat em va ajudar a trobar la meva vocació

Hello! Hola!

Em dic Blanca, tinc 23 anys i soc de Vigo, una petita ciutat de la regió de Galícia, al nord-oest d’Espanya. Entre 2013 i 2017 vaig estudiar Treball Social a la Universitat de Vigo, i en el meu tercer any vaig anar a estudiar a Eslovènia, a través d’un programa Erasmus +. Va ser una experiència increïble per conèixer una altra concepció del treball social i també perquè vaig tenir l’oportunitat de treballar com a voluntària en dos projectes diferents. El primer va ser amb persones refugiades, en un camp de refugiats temporal entre la frontera d’Eslovènia i Croàcia; el segon, en un centre de dia per a nens.

Després d’acabar la carrera vaig anar a Madrid a estudiar un màster en Cooperació Internacional a la  Universitat Complutense de Madrid. Aquesta va ser una gran ocasió per viure a la capital del meu país així com per aprendre sobre el sector de la cooperació i el desenvolupament. Vivint i estudiant a Madrid durant més d’un any, em vaig adonar que necessitava més experiència en aquest camp sobretot en el moment d’escriure les tesis. En acabar el Grau, la meva recerca va tractar sobre la situació actual de les persones refugiades a Europa. En el cas de la tesi del Màster vaig optar per escriure sobre la situació de les dones refugiades sirianes i de com els seus esforços i també les seves necessitats no es tenen en compte.

Tot això va fer que acabés buscant un Projecte de Voluntariat Europeu relacionat amb les persones refugiades. Finalment en vaig trobar un d’idoni per a mi, en el Volonterski centar Osijek (Croàcia), especialment perquè combinava, d’una banda, el desenvolupament de la comunitat i, de l’altra, l’oportunitat de tornar a treballar amb les persones refugiades. Aquesta experiència durarà vuit mesos i espero poder compartir coneixements i aprendre moltíssim la feina que estan fent aquí.