Centre de voluntariat a ASHA

Fa gairebé 5 mesos que vaig emprendre aquesta aventura, i no podria estar més content d’haver pres aquesta decisió. Quan vaig arribar aquí no esperava gran cosa, no esperava que les instal·lacions fossin perfectes i esperava que suposaria un sacrifici més gran per a mi, però quan vaig arribar em vaig endur una sorpresa. Visc en una casa amb altres 14 persones i se que pot semblar una bogeria, però m’encanta.

És una casa de tres plantes i disposa de dues cuines, habitacions individuals per a gairebé tothom (encara que jo la comparteixo amb dos nois més) i el seu propi bany. No negaré que de vegades la convivència és difícil, i diria que és amb el que més problemes estic tenint; però el fet d’estar compartint pis amb 14 persones de països diferents implica aprendre molt sobre les seves cultures, implica que mai estaràs sol si no és que vulguis estar-ho, implica dies d’activitats, vincles i molt creixement personal.

Crec que el millor dia aquí va ser quan va nevar una mica i vam anar al bosc (que és a 5 minuts) i vam caminar durant dues hores jugant amb la neu i gaudint del preciós paisatge.

D’altra banda, et diria que no esperis molt de cap voluntariat que vagis a fer, ni tan sols si decideixes fer aquest: com més esperis més decebut estaràs, i l’important és que sempre vegis el costat positiu. Jo aquí deixo reflectint la part bona d’aquesta experiència, però és clar que en 5 mesos han passat coses negatives de les quals he après molt, i això és l’important. Si ets una persona oberta i flexible aquest és el teu lloc.

Per finalitzar vull escriure una frase que crec que reflecteix la meva manera de veure la vida i que ha fet possible per a mi conviure amb tanta gent i la frase diu així:

 ”The highest form of human intelligence is the ability to observe without judging”

“L’expressió més clara d’inteligència humana és la capacitat d’observar sense jutjar”

Jordi Jodar