Canviem les realitats!

Com podem abordar els problemes socials en les nostres comunitats locals? Aquest va ser un dels temes centrals del curs de formació “Changing realities”, que va tenir lloc de l’1 al 9 de febrer a Slavonski Brod, Croàcia. Joves constructors de pau que representen a 13 organitzacions de diferents països europeus es van reunir per aprendre sobre el potencial de l’educació no formal com una eina per a la transformació social.

Durant set dies de treball vam explorar el concepte de canvi, vam reflexionar sobre diferents tipus d’aprenentatge, i vam desenvolupar competències per planificar i facilitar les activitats d’educació no formal en l’entorn del treball juvenil. Vam aprendre que per transformar els problemes o conflictes socials, és important enfocar-se en les arrels dels problemes i implementar activitats que abordin aquestes arrels. Amb sessions pràctiques sobre tècniques de comunicació, dinàmiques grupals, mètodes i planificació de projectes, ens vam preparar per finalment desenvolupar petits tallers pel nostre compte. Vam experimentar l’educació no formal com una eina poderosa per treballar en temes com xenofòbia, estereotips culturals o desigualtat.

El curs va ser el començament d’un projecte europeu més ampli denominat “Peacebuilding framework competence in youth work and non-formal education in Europe”, organitzat pel Centre educatiu Krusevac (Sèrbia) en associació amb la FCV i 11 organitzacions més.

L’objectiu del projecte és donar poder i equipar els joves líders amb competències en l’educació de pau i l’aprenentatge no formal. Hi haurà dos cursos més: “Yellow brick road” – Peacebuilding in youth work (11-20 d’abril, Bòsnia i Hercegovina) i “Action Lab” – Creativity and innovation in peacebuilding (mitjans de maig, Sèrbia). Després de cada curs, s’anima els participants a organitzar activitats de seguiment en les seves comunitats locals per transmetre el que han après. Al juny, s’organitzarà una “Setmana d’Acció” en els 13 països i ciutats participants.

L’activitat final serà un esdeveniment juvenil europeu a gran escala a Sèrbia al setembre, on els participants tornaran a reunir-se i reflexionaran sobre tot el procés. Durant el projecte també es realitza un vídeo documentació i un programa de ràdio. Tota la informació, així com les eines i mètodes per a l’educació no formal es poden trobar a la plataforma web.

Julia.

Tens preguntes? Envia'ns un missatge
×
Open chat