‘El agua es un mensaje del universo’

Masaru Emoto

Masaru Emoto va ser un científic japonès conegut per les seves controvertides afirmacions que les paraules, oracions, sons i pensaments dirigits cap a un volum d’aigua influirien sobre la forma dels cristalls de gel obtinguts de la mateixa. Segons Emoto, l’aparença estètica dels cristalls dependria de si les paraules o pensaments siguin positius o negatius.

La cultura Japonesa, a l’igual que la seva filosofia, sempre ha estat marcada per una profunda saviesa difícil de poder entendre si no es té una ment molt oberta. El seu llegat filosòfic, cultural, màgic i espiritual ha atrapat milions d’adeptes durant anys, i avui, aquesta profunda cultura té molt per oferir, tant com cada país que visitem.

‘Los ríos profundos fluyen en silencio’.

L’aigua ens vol dir alguna cosa, per aquest motiu flueix, salta i s’agita com un nen quan no l’hi fas cas. L’aigua recorda els llocs on ha estat, i això ho transmet en la forma dels seus cristalls d’una manera màgica, perquè, a cas no som aigua? Aigua que sent, pensa, dubta i s’emociona.

Cada país que viatgem, ens transmetrà una sensació diferent, emocions que faran vibrar els nostre òrgans vitals, i d’alguna manera ens aportaran una mica més de coneixement. Ens emocionarem, pensarem en com de curiós és el país on ens trobem i intentarem viure la seva essència fins el final. Viatjar ens aporta noves maneres d’entendre, de percebre, i de fer. Per aquest mateix motiu, viatjar ja és una raó clara, contundent i interessant per poder participar a una formació internacional.

Procura que el viatge en sí t’emocioni i mentre ploris recordant les emocions transmeses, les llàgrimes saltin cristal·lines, retenint dins la memòria, la immaculada llàgrima d’un moment molt especial.

‘La tristeza es como un vestido rasgado: hay que dejarlo en casa.’

La vida flueix com l’aigua. És necessari saber que l’aigua mai passa solament per paratges idíl·lics, també per llocs contaminats, rocosos, poc cuidats i no massa clars, i això, és precisament també la vida. Aprenem a través de l’experiència, i sort n’hi ha que l’experiència és un grau més i que per tant,  tota coneixença ens aportarà una mica més de coneixement.

Es diu que moltes persones opten per viatjar com a vàlvula d’escapament a una època o rutina asfixiant, i certament, una de les raons com és aquesta, és real com la vida mateixa. Si marxes, deixa les energies oprimides i opaques a casa, gaudeix, somriu en tot moment, i flueix el present per poder capir tot allò que la màgia d’uns dies ens pot aportar a nivell personal.

‘Para aprender algo lo principal es que a uno le guste.’

Una formació internacional, ens aportarà incalculables coneixements, moments, records i alegries. Si l’interès hi és, molt millor. Cada petit gra d’arena, ajudarà a formar una muntanya notable de noves inquietuds. La clau per aconseguir que el moment present sigui emotiu, és el següent: ‘Per lligar, la primera norma perquè les coses flueixen, és la màxima predisposició’,  aplica aquest consell a una formació d’Erasmus+.

‘Hasta el viaje más largo comienza con un solo paso.’ 

En tot moment, sigues conscient que tota nova experiència pots ser una porta a la novetat, al canvi, a les noves vivències, a un nou rumb que no haguéssim descobert si no hagués estat per la nostra participació a la formació. Recorda que tot passa per alguna cosa en aquesta vida, i que, encara que avui no ens siguem plenament conscients, amb els anys tot tindrà un sentit perfecte fins a crear un increïble trencaclosques. Mai et tanquis a res, i, sempre, és de savis, mantenir una ment oberta, tolerant i disposada a descobrir nous horitzons. Mentre siguem vius, la il·lusió no s’ha de perdre.

“Quizás tengas que quedarte quieto, ya sean flores de cerezo o de espino. Algunos dicen que al amor no le gustan los caminos más cortos “.

Diuen, els avis i les persones experimentades, que l’amor, en totes les seves vessants, arriba per art de màgia. Amor a les noves aptituds adquirides, als múltiples sabers, i potser a persones que ens desperten sentiments i emocions mai experimentades amb anterioritat, poden aportar-nos senzillament allò que més haguéssim volgut en un moment donat de la nostra vida.

Participar en una formació internacional és imprescindible per viure, experimentar, crear, aprendre i sentir les incomptables emocions que la vida ens pot regalar. Anima’t, el saber no ocupa lloc, i recorda, el teu cos, el qual és aigua, sempre ens donarà un missatge, que serà la nostre clau, per entrar dins l’univers; no serà ràpid, però haurà valgut la pena.