La Fundació Catalunya Voluntària ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc de la convocatòria general de subvencions anual, per dur a terme 4 iniciatives, fet que ens ajudarà a lluitar en contra de la discriminació i el discurs de l’odi,  afavorir la convivència i sensibilitzar envers la crisi climàtica i els drets de ciutadania.

Les 4 iniciatives guanyadores són:

  • El projecte ‘Mou-te per Aprendre’, que celebra la seva 8ª edició com a part del programa ‘Catalans/es al món’ de la FCV. El projecte ens ajuda a fer possible que les oportunitats de mobilitat internacional, de formació, de voluntariat i d’intercanvi que tenen lloc a l’estranger, siguin aprofitades per persones joves amb dificultats per participar en aquest tipus d’activitats.  El projecte té lloc en associació amb diferents entitats i xarxes socials i compta, també, amb el suport de la Fundació La Caixa.

Són 3 les iniciatives que tenen lloc per segona vegada i que esperem realitzar l’any 2022 mantenint i millorant els resultats de les anteriors edicions, l’any 2021:

  • El projecte ‘Podcast sostenible, 2ª edició’ ens permetrà donar a conèixer diverses pràctiques ecològiques i iniciatives de cura de l’entorn realitzades per diverses entitats de la ciutat i compartir-les a través d’una sèrie de xerrades i entrevistes amenes en format de ‘podcasts’. La inicitiava reflecteix el compromís de la FCV per donar a conèixer i sensibilitzar sobre el paper que totes les entitats no lucratives poden jugar en la lluita contra la crisi climática.
  • El projecte ‘Danses per la Convivència’ afavoreix la interacció positiva entre persones joves de diferents cultures utilitzant la dansa com element comú i expressa el compromís de la FCV per fer un major ús de les belles arts com a eina per un aprenentatge de qualitat, diferent i innovador, mitjançant, en aquest cas, la dansa i el moviment corporal, tècniques que considerem molt útils per promoure l’expressió cultural i el coneixement de noves realitats i cultures.
  • El projecte ‘Si vols millorar, pensa!’ ofereix activitats de sensibilització i educatives (campanyes, tallers) per ajudar a solucionar la manca d’alfabetització mediàtica i de pensament, que es troba en l’arrel de molts dels conflictes que enfronten individus i  comunitats. El projecte reflexa el nostre compromís per recopilar, donar a conèixer i crear eines pedagògiques que ajudin a comprendre la realitat, comunicar-nos, actuar i prendre les decisions encertades fent servir la nostra propia capacitat de pensament. Aquesta activitat compta amb el suport del programa Erasmus + de la Comissió Europea.

Les 4 iniciatives tenen en comú el ser originals i estar obertes a la participació d’aquelles entitats i persones que vulguin col·laborar o participar. Per això us recomanem mantenir-vos atents a l’agenda de la nostra web i a les xarxes socials.  L’import total i màxim rebut per l’Ajuntament de Barcelona per dur a terme les 4 iniciatives és 9.500€.

Per a qualsevol qüestió sobre aquestes activitats no dubteu en enviar un correu electrònic a  info@catalunyavoluntaria.cat