Arribats a aquest punt haig de dir que considero que he tingut sort.

Volia fer un SVE perquè volia nous reptes, adaptar-me a un nou entorn i conèixer-me, d’aquesta manera, més en profunditat.

Vaig decidir-me per la República Txeca precisament perquè no coneixia aquest país, la seva cultura, i per suposat, tampoc la seva llengua. El fet de no tenir idees preconcebudes em semblava la millor opció, un paper en blanc i una paleta plena de colors esperant-me. Un país nou, una cultura i un idioma, un entorn nou. Un ritme i estil de vida diferent. Nous reptes, nova gent, noves motivacions i inspiracions. Són, crec, paraules que serveixen per descriure gairebé tots els SVE. Però allò que els fa únics és el fet que depenen completament de la persona que els viu.

Honestament, esperava tenir una experiència una mica “dura”, on adaptar-me i trobar el meu forat em resultés un repte, on depengués de la l’auto-superació diària, però la veritat és que des de bon principi em van rebre amb els braços oberts. M’agrada pensar que m’adapto ràpid als nous entorns, però següent sincera haig de dir que m’ho han posat molt fàcil.

sve_jennifer-2Aquí treballo en una organització de temps de lleure, on s’organitzen tota mena d’activitats extraescolars principalment per a nens i joves: esdeveniments, intercanvis juvenils i cursos de formació.

Les meves tasques aquí són molt variades: dono suport en tallers de ceràmica en diferents escoles, tallers creatius al centre, faig presentacions sobre la meva cultura i el meu país a classes de diferents edats, participo en intercanvi d’idiomes amb locals, m’encarrego de crear decorats per als esdeveniments, participo en cursos de formació internacionals… La veritat és que no tinc temps d’avorrir-me! I quan el tinc el dedico a viatjar. Aquest país té raconets amb un encant especial.

Si hi ha algú que llegeix això i no sap si llençar-s’hi o no, fes-ho! No ho dubtis! Val la pena, sempre val la pena, però fes-ho teu, busca la teva manera de viure-ho perquè és això el que farà que sigui únic.

Jo seguiré amb lo meu uns mesets més! Ahoj!

Jennifer