Acció contra el plàstic

El projecte Supa Saps finalitza amb la visita del regidor Joan Ramon Riera de la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran de Barcelona, juntament amb els assessors Ruth Toribio Serrano i Pedro Aguilera Cortés.

Aquesta visita, que va tenir lloc a les ofici nes de la Fundació Catalunya Voluntària a la Casa del Mar, va ser l’oportunitat perfecta per compartir els resultats del projecte de voluntariat en equip Supa Saps (Single Use Plastic Awareness, Stop All Plastic Straws), coordinat per el Centre Europeu de Voluntariat – CEV de Bèlgica.

La FCV ha acollit 13 joves d’Itàlia, Alemanya, Xipre i locals en un voluntariat de dues setmanes per conèixer, aprendre i reflexionar sobre iniciatives locals de cura del medi ambient.

Entre aquestes activitats trobem les visites a la botiga ‘Hey! Sostenible!’*, atesos pel David Prat, amb la iniciativa de prescindir del plàstic en tot el procés de venda dels productes. La visita a ‘Plastic Preciós’*, amb el Jordi Calatayud, entitat que recol·lecta i reutilitza els residus plàstics per donar-los una segona vida.  Vam rebre a Clara Auger Montaner, autora del llibre educatiu infantil ‘Hola Vida!’ per a la conscienciació ambiental dels més joves. Per acabar, la visita guiada per l’Ecoparc de Sant Adrià*, una entitat pública que s’encarrega del reciclatge de residus.

També vam participar en una de les accions organitzades per Rezero*, per demanar a la Generalitat canvis a la nova proposta de Llei catalana de Residus, i vam organitzar una recollida de residus a la platja de Mar Bella amb Good Karma Projects*, recollint més de 75L de plàstic i 150L de residus.

Totes aquestes activitats van portar a la presa d’acció, elaborant productes audiovisuals per compartir allò après i continuar amb la conscienciació sobre l’ús de plàstic. Pots trobar els dos podcasts aquí i el vídeo al nostre canal de Youtube. Això, juntament amb les reflexions, inquietuds, idees i motivacions dels i les participants per implementar accions noves i valorables de la cura del medi ambient, va ser el que es va compartir amb el Regidor el darrer dia del projecte.

Aquest projecte també va ser l’oportunitat perquè el grup pogués descobrir la ciutat de Barcelona, aprendre sobre la cultura catalana i crear noves amistats al nivell internacional. Supa Sups és un projecte finançat per la Comissió Europea a través del programa Cos Europeu de Solidaritat.

 

*Hey! Sostenible! : botiga a granel i sense plàstics. C/ de Mallorca, 101: https://www.instagram.com/heysostenible/

*Plastic Preciós: https://www.plasticpreciosbcn.org/

* Rezero: https://rezero.cat/es/

* Hola Vida!: https://www.instagram.com/hola.vida.project/

* Good Karma Projects: https://goodkarmaprojects.org/

*EcoParc de Sant Adrià. Visites programades amb el programa Compartim un futur: https://blogs.amb.cat/educacioambiental/