10 raons per fer un voluntariat europeu!

Estàs pensant en fer un servei de voluntariat Europeu? Si és així, moltes felicitats, has pres una de les millors decisions de la teva vida!

Estàs pensant a fer-ho, però no estàs del tot segur o segura? No et preocupis, des de la Fundació Catalunya Voluntària hem preparat per a tu, deu raons per animar-te a acabar de prendre la decisió.

1. Aprendràs una nova llengua:

Aprendre una nova llengua sempre és enriquidor, on sobretot et pot ajudar moltíssim per la teva vida professional i per comunicar-te amb la gent local. Que millor que aprendre una llengua vivint al país?

2. Coneixeràs a gent nova i gent de tot el món:

Què hi ha millor que estar en un ambient cultural, internacional i dinàmic? Et permetrà conèixer noves costums, noves maneres de fer i sobretot noves llengües. Et permetrà aprendre com viuen en altres  països i les seves maneres de pensar. Qui sap, potser trobes amics o amigues que estaran amb tu tota la vida i sobretot amics i amigues arreu del món que et permetrà tenir una excusa per anar a visitar-los o visitar-les.

3. Descobriràs nous indrets remots a països fascinants:

Cada país té el seu encant i els seus propis indrets que fan únic el país, tindràs temps per descobrir-ho per a tu mateix o mateixa. Et permetrà endinsar-te d’un cop als llocs més bonics del país, i qui sap, potser t’enamores i t’acabes quedant un cop acabat el voluntariat.

4. Estaràs col·laborant amb la comunitat local:

Recorda que el teu objectiu principal és fer un voluntariat  al país, gràcies al qual et permetrà endinsar-te dins una comunitat local,  sentir que pertanys a una comunitat fent  quelcom per la comunitat. Aprofita aquest moment per aprendre, per créixer i per descobrir allò que t’agrada fer.

5. Et permetrà veure les coses des d’una altra perspectiva:

Estar lluny de casa, és a dir, fora de la teva zona de confort, t’ajudarà especialment a descobrir allò què t’agrada, allò t’apassiona i descobrir competències que desconeixes que tenies, et prepararà  per a la tornada amb  idees més clares i sent una altra persona,  en definitiva, et permetrà  descobrir-te a tu mateix o mateixa. Aprofita el teu temps per conèixer-te, és un bon moment.

6. Et permetrà fer coses que mai has fet:

El voluntariat Europeu, és una bona opció per fer coses que mai has fet o que mai t’has plantejat fer, com per exemple, l’auto stop, viuràs experiències noves i tindràs noves històries per explicar als teus amics o amigues. Només necessites sortir de la zona de confort!

7. Deixaràs empremta:

A través del teu voluntariat, estaràs ajudant a una comunitat local amb necessitats on la teva feina serà molt ben valorada per a tothom i et permetrà sentir-te útil, i que realment estàs deixant una empremta a la societat.

8. Començaràs a acceptar el que és inesperat:

Fer un voluntariat és totalment diferent d’una feina normal i a una vida monòtona, cada dia pot ser diferent i això és el que és veritablement important, cada dia serà un nou dia, on  et permetrà acceptar les coses inesperades.

9. Aprendràs a adaptar-te ràpidament:

Tot canvi necessita una adaptació, el voluntariat Europeu per descomptat,  és un canvi molt gran, però aprendràs a adaptar-te, perquè al cap i a la fi no tindràs cap més opció, però creu-me quan et dic que començaràs a aprendre a adaptar-te i que quan tornis aquesta competència ja la tindràs adquirida.

10. Potser trobes l’amor de la teva vida:

Per descomptat, això no ho podem assegurar però, qui sap? Potser l’amor de la teva vida està en un altre país o en un altre indret d’aquest món. Atreveix-te a descobrir-ho!

Sobretot, no tinguis por al canvi, molts cops els canvis són per millorar, només deixa’t portar per la vida, sortir de la zona de confort no és fàcil, però creu-me quan et dic que val la pena.

Si vols més informació sobre voluntariats europeus o no saps per on començar, envia un missatge a info@catalunyavoluntaria.cat (Ana Maria), estarem encants i encantades d’ajudar-te en el teu camí cap al voluntariat!!!