La Fundació Catalunya Voluntària s’alegra de compartir una bona noticia: hem rebut el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea per organitzar l’activitat de formació per a treballadors juvenils ‘Youth Leadership for Advocacy’, que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú del 10 al 17 de gener del 2022, si la situació de crisi sanitària global ens ho permet.
L’activitat, en la qual portem més d’un any i mig treballant i que ha hagut de posposar-se en dues ocasions, està promoguda per 15 entitats no lucratives i juvenils de 13 països, amb les quals la FCV col·labora, i reunirà a 24 persones, líders de les mateixes entitats que, tot i tenir àmbits d’actuació diferents, volen millorar les seves capacitats per ajudar a persones joves a realitzar accions d’incidència, a dissenyar i a promoure campanyes i iniciatives per a la defensa de drets i per la creació de noves lleis i drets.
Els 4 objectius de l’activitat són:
1) comprendre que la incidència ( ‘advocacy’) és part del nostre paper com entitats no lucratives i juvenils;
2) aprendre com donar suport a les persones joves perquè assumeixin lideratge en l’organització de noves accions d’incidència, participant activament en totes les fases;
3) identificar els coneixements, habilitats i actituds necessàries per realitzar aquestes accions amb èxit;
4) recopilar les eines vàlides per desenvolupar i reconèixer aquesta competència complexa i específica.
Com en anteriors activitats, el seminari es construeix sobre la base dels interessos, expectatives, experiència i coneixements de les persones i entitats que participen en el seminari, les quals gaudiran d’espais per presentar les seves accions, debatre i intercanviar experiències amb els seus col·legues, fent possible l’ aprenentatge entre iguals.
Les 4 competències (habilitats i actituds) a les que es dedica l’activitat són: lideratge, comunicació efectiva, treball en xarxa i realització de campanyes. Perquè les considerem prou rellevants per la millora de la societat i perquè, malauradament, no formen part de les propostes que ofereix la formació reglada, amb poques excepcions.
El grup coneixerà diferents campanyes reeixides, a les que es podrà sumar, i podrà avençar en el disseny conjunt de campanyes per a la promoció i reconeixement del voluntariat, l’aprenentatge no reglat i intercultural i del paper de les persones joves com a promotors i constructors de pau.
El nostre objectiu és motivar a les entitats sòcies per realitzar accions d’incidència en les seves comunitats per fer possible que totes les persones tinguin les mateixes oportunitats per a realitzar un voluntariat.
Més informació aquí.
L’activitat té previst realitzar-se en el format clàssic presencial, el que significa una oportunitat excel·lent per trobar-se amb socis/es i companys/es del tercer sector social i juvenil d’Alemanya, Bulgària, Estònia, Grècia, Itàlia, Letònia, Macedònia del Nord, Polònia, Portugal, Romania, Sèrbia i Turquia, i conèixer en primera persona els efectes de la pandèmia. Per a més informació sobre l’activitat, podeu enviar un correu electrònic a projectes@catalunyavoluntaria.cat