Lluc Marti, en representació de la Fundació Catalunya Voluntària, ha estat escollit per formar part del grup d’experts europeu que formen el jurat internacional del premi ‘We Are Together’, vinculat amb el fòrum internacional sobre la participació civil que, amb el mateix títol que el premi ‘We Are Together’ tindrà lloc a Rússia del 2 al 5 de desembre.

Es tracta d’una iniciativa global que reconeix, celebra i dona suport a iniciatives de voluntariat que tenen lloc arreu del món i que està dedicat, en la seva primera edició, a premiar les accions realitzades per lluitar en contra de la pandèmia, realitzades per persones i per entitats de la societat civil, en resposta a les crisis humanitàries creades o agreujades per la pandèmia, fixant-se en aquelles que més han reforçat la cooperació internacional i han solucionat problemes humanitaris.

Al llarg dels darrers mesos ha tingut lloc un procés d’informació i de presentació de sol·licituds amb la participació de més de 400 entitats d’un total de 59 països i ara comença el procediment d’avaluació de les propostes.

La FCV és una de les entitats europees seleccionades per formar part del jurat i realitzar la selecció de les millors propostes en funció dels criteris establerts a la convocatòria, amb la responsabilitat de triar aquelles iniciatives que destaquen pel seu impacte, resultats i capacitat transformadora.  El jurat valorarà totes les sol·licituds rebudes per escollir les iniciatives més rellevants de cadascuna de les 7 regions en les que el premi divideix el món, en funció de les 5 modalitats temàtiques: Salut, Educació i Tecnologia, Iniciativa d’un/a persona, Negocis i Persona de l’any.

Les entitats premiades en cadascuna de les regions i àmbits temàtics rebran la quantitat de 25mil dòlars. El valor total dels premis és 500 mil dòlars.

La trobada al desembre serà l’ocasió de conèixer més detalls de les propostes guanyadores i de conèixer personalment als líders de les entitats no lucratives i no governamentals. Serà també l’oportunitat de crear un diàleg i intercanvi que ens permeti aprendre els/les uns/unes dels/les altres sobre quins són els reptes, tendències i oportunitats de col·laboració que existeixen, des d’una perspectiva regional i global, per donar empenta al sector del voluntariat, que ha patit especialment arran de la crisi sanitària i demostrat, de nou, la seva rellevància, valor i capacitat de resiliència per donar resposta a les persones que més dificultats tenen.

La previsió és fer del fórum un espai d’intercanvi per les prop de 10mil persones que es preveu acollir: persones voluntàries, líders d’entitats de la societat civil, periodistes, representants institucionals i del món empresarial.

El premi ‘We Are Together’ és el resultat de la col·laboració d’algunes de les principals organitzacions internacionals i organismes multilaterals dedicats a la promoció i reconeixement del voluntariat, com són la International Association for Volunteer Effort – IAVE, el programa de Voluntariat de Nacions Unides – UNV, Creu Roja, Fòrum Juvenil de Cooperació Islàmica (Islamic Cooperation Youth Forum – ICYF).

El premi ‘We Are Together’ existeix gràcies al suport de les 2 principals plataformes de voluntariat de Rússia: Rosmolodezh i l’Associació de Centres de Voluntariat (Association of Volunteer Centers – AVC).

Per a més informació sobre el premi us recomanem consultar el seu lloc web: www.wearetogetherprize.com