Volunteering for Peace

La Fundació Catalunya Voluntària es complau en informar que del 12 al 19 de desembre serà l’entitat amfitriona de la darrera formació de la xarxa internacional ‘Peace Bag for EuroMed Youth’ (Bossa de Pau per a la Joventut Euromed), a la ciutat mediterrània de Vilanova i la Geltrú, a 45 km al sud de Barcelona.
peacebag

Es tracta d’una activitat de construcció de capacitats titulada ‘Volunteering for Peace’, amb l’objectiu d’ajudar a les entitats no lucratives i de voluntariat membres de la xarxa, a emprar les eines de l’aprenentatge intercultural i de l’educació no reglada perquè les persones joves que formen part de les entitats, desenvolupin les seves capacitats per a la construcció de la pau i per a la transformació de conflictes. En el curs participaran 21 representants d’organitzacions de 10 països de la Unió Europea i de la regió veïna del Sud i Est del mediterrani.

El curs té com objectiu el ajudar a les organitzacions participants a aprofitar el potencial que té  l’acció clau 1 (KA1) Servei Voluntari Europeu (SVE) del programa Erasmus+ com a estratègia per a reforçar les infov4pactivitats de la xarxa i afavorir un voluntariat per la pau entre les persones joves de la regió.

Els participants tindran l’oportunitat d’aprendre d’experts en la matèria i compartir les seves pròpies experiències sobre temes tan rellevants com la realització de campanyes de sensibilització, l’organització de tallers i debats, la creació de nous recursos pedagògics, augmentant les seves capacitats, per encoratjar a altres joves i organitzacions no governamentals i educatives a participar en  noves iniciatives enfocades en la incorporació de l’educació per la pau en el seu dia a dia, mitjançant incentius clars d’aprenentatge i una millora de la qualitat del sistema de formació continuada, tutoria i seguiment.

El curs oferirà una gran quantitat d’experiències i punts de vista gràcies a les contribucions dels participants, directors i gestors de projectes d’Egipte, Jordània, Palestina, Líban, Turquia, Romania, Bulgària, Holanda i Regne Unit.

L’activitat tindrà  lloc gràcies al suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea i de l’Agència Nacional Espanyola.

Per a més informació sobre el curs o sobre les iniciatives de la xarxa, no dubtis en contactar amb nosaltres a: projectes@catalunyavoluntaria.cat

Més informació a: www.peacebag.org