El meu primer bany en el Mar Negre va ser especial. Feia temps que esperava aquest moment, i finalment va arribar a la costa georgiana, en una agradable platja en Kobuleti, una ciutat d’uns 20.000 habitants. Un sol radiant, una temperatura agradable i una gran quantitat de Kachapuris van fer aquesta experiència única i inoblidable.

Així doncs, l’Hotel Amigo va acollir el segon curs de formació presencial de Strengthening Capacities for Youth-led Peace Initiatives, un programa de nou mesos (de desembre de 2018 a setembre de 2019) organitzat per APD (Academy for Peace and Development) i UNOY (United Network of Young Peacebuilders) en el qual 25 joves de diferents països reben una formació per a desenvolupar projectes locals des de la perspectiva de la resolució de conflictes i la construcció de pau.

La primera formació va ser al febrer en Rustavi, una ciutat pròxima a la capital de Geòrgia, en la qual vàrem parlar sobre les diferents eines per a resoldre i analitzar conflictes, i vam elaborar un pla per a analitzar els problemes en les nostres comunitats locals. Després d’aquesta primera formació, els diferents participants –organitzats per països- vam  investigar durant tres mesos (de febrer a maig), realitzant entrevistes i anant a diferents actes.

Aquesta vegada, del 13 al 21 de maig, vam assistir a Kobuleti per a formar-nos en la gestió i el disseny de projectes amb perspectiva de pau. Al llarg d’aquests intensos vuit dies, acompanyats d’un ambient saludable i divertit, vam estar reflexionant sobre les anàlisis que havíem fet en les nostres comunitats locals, així com recordant les diferents eines utilitzades amb anterioritat.

Desprès d’una visita a Batumi (capital d’Adjaria) i al seu preciós Jardí Botànic, va començar la part dura i important de la formació: el disseny del projecte en si. En aquest sentit, mitjançant les eines de la Teoria del Canvi i el Marc Lògic, vam poder dissenyar, o almenys crear un esbós, de les futures activitats que ens agradaria desenvolupar en les nostres comunitats.

Després d’aquesta útil i interessant formació els diferents participants ens embarquem ara en la difícil i necessària tasca de posar els coneixements en pràctica.  En acabar els mesos de recerca i formació, en les quals també hem creat unes boniques xarxes d’amistat, moltes incògnites i esperances es plantegen al mateix temps. Quin futur ens espera –a nosaltres i a les nostres comunitats- en el camí de la construcció de la pau?