Youth Work for Youth Active Citizens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curs de formació per a treballadors juvenils

Quan? Del 26 d’abril al 3 de maig del 2022, dies de viatge inclòs.

A on? A Krushevo (Macedònia del Nord)

Entitat d’acollida i coordinadora: SFERA Bitola (Macedònia del Nord).

Altres països participants: Malta, Sèrbia, Itàlia, Grècia, Bulgària, Romania, Eslovàquia i Espanya.

Número de participants: 20

Places disponibles: 1

Termini d’inscripció: fins l’1 d’abril

Breu resum:

L’activitat de formació internacional ‘Youth Work for Youth Active Citizens’ està dedicada a comprendre quines  eines fan servir treballadors/es juvenils de diversos indrets d’Europa per tal d’ afavorir  la ciutadania activa. En el curs ens fixaren en les eines que poden apoderar les persones joves a  participar de forma activa en els processos de presa de decisions en les seves comunitats.

Objectius del curs:

-Desenvolupar competències (coneixements, habilitats i actituds) sobre la ciutadania activa i la participació en processos d’incidència política (‘advocacy’) per tal de dur a terme noves accions i processos enfocats en els canvi i liderats per les persones joves.

– Aprendre noves eines per implicar i apoderar les persones joves a participar en accions de millora de la seva comunitat;

– Adquirir habilitats per organitzar activitats participatives i compromeses amb l’entorn.

– Intercanviar bones pràctiques entre les persones i entitats participants. 

-Reflexionar sobre el significat que té la ciutadania europea  avui en dia a Europa. 

 -Conèixer i crear vincles amb persones i entitats d’àmbits i països diferents amb les quals desenvolupar noves iniciatives en l’espai europeu. 

Qui pot participar?

Al curs poden participar una persona resident a Catalunya, major de 18 anys, amb un bon coneixement de l’anglès amb el següent perfil:

-responsable d’una entitat juvenil, grup, consell, agrupació o assemblea juvenil;

– treballador/as juvenil, educador/a, formador/a,professor/a; 

– persona jove que forma part d’una entitat.

Què cal fer per participar?

Omplir la fitxa de registre en línia en el següent enllaç 

Un cop realitzat el registre, enviar un correu electrònic a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat  informant-nos que has completat el registre i amb el teu nom i telèfon de contacte.

Donat el límit de places disponibles (només una) recomanem realitzar el registre i enviar-nos aquest correu el més aviat possible.

La persona seleccionada serà informada i convocada a una sessió informativa en línia, la participació en la qual és obligatòria. 

La persona seleccionada és responsable de realitzar la compra del seu bitllet de vol fins a Skopje (Macedònia del Nord). 

Els organitzadors realitzaran el reemborsament del preu dels títols de viatge fins un import màxim de 275€. En cas que la despesa del viatge superi aquest import la persona seleccionada haurà d’assumir el seu cost. 

La quota de participació en l’activitat és de 50€.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’activitat estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

En finalitzar l’activitat, els participants rebran el certificat Youthpass amb la descripció dels aprenentatges i competències desenvolupades.

Per a més informació sobre el taller i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena) 

Activitat realitzada amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.