Youth-Led Community Peacebuilding

Quan? Del 2 al 10 de juliol 2021 i del 2 al 10 d’octubre 2021 (dies de viatge inclosos)

A on? Kobuleti, Georgia

Entitat d’acollida i coordinadora: Tmelnik Organization

Número de participants: 3 participants

Breu resum:

Amb l’aprovació de la Resolució 2250 sobre joventut, pau i seguretat pel Consell de Seguretat de l’ONU l’any 2015, el paper dels joves en la construcció de pau ha guanyat reconeixement. Malauradament, en molts països europeus, això encara no s’ha traduït en una implicació activa de les persones joves en processos de pau a nivell de polític, tenint en compte els conflictes socials presents a tota Europea (en especial la guerra a Ucraïna). 

La resolució estableix línies clares i recomanacions, per als estats membres, en cinc dimensions principals relacionats amb la joventut i la consolidació de la pau: participació, protecció, prevenció, reintegració i associació.

Centrant-se en la dimensió de participació, el Consell de Seguretat insta els estats membres a:

“Incrementar la representació inclusiva dels joves en la presa de decisions a tots els nivells tan institucional com local, nacional, regional i internacional per a la prevenció i resolució de conflictes. Com també l’establiment de mecanismes per una participación significativa per part del joves en procesos de pau”.

Aquestes directrius estan lluny de ser implementades a la UE i als països veïns, mentre que es fan debats amb joves i organitzacions juvenils per a entendre i implementar amb més facilitat les mesures establertes en la resolución 2250.  

En aquest context, el projecte pretén promoure la participació dels joves com a actors clau en la creació de procesos de consolidació de pau juntament amb les mesures  recomanades per la UNSCR 2250 mitjançant la capacitació de les organitzacions de la societat civil dirigides a joves per al desenvolupament i aplicació sostenible d’ iniciatives que garanteixin la participació dels i les joves.

Objectius del programa:

  • Millorar les competències dels treballadors juvenils i dels joves líders per empoderar a persones joves a treballar en la construcció i defensa de la pau i
  • Dissenyar projectes innovadors en defensa de la joventut per fomentar la seva implicació tan a nivel local, nacional, regional i internacional.
  • Intensificar la cooperació entre organitzacions de la societat civil per a la promoció de la joventut en els procesos de pau i resolución de conflictes.

Qui pot participar?

Al curs poden participar persones joves residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys. Les persones participants han de tenir interés en la temática del projecte enfocada a la participación de joves en la construcción de la pau i la transformació social. També cal que la persona participant treballi o tingui experiencia en entitats de caire juvenil. Pel que fa a l’idioma, és un requisit important compendre l’anglès i expresar-se amb fluidesa. Finalment és important que les persones participants tinguin disponibilitat per participar en les dues mobilitats.

Què cal fer per participar?

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

Mesures COVID19:

  • La persona partipant té l’obligació de presentar una prova PCR negativa per a efectuar el viatge tan d’anada com de tornada.
  • La persona participant es compromet a seguir la normativa sanitaria del país d’acollida.
  • La persona participan és concient de la situación actual i acepta vetllar per la seva salut de manera individual.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

*IMPORTANT: Donada la situació d’incertesa arran de la crisi mundial sanitària, és possible que les dates de l’activitat canviïn i l’activitat es posposi (o  es cancel·li). Us mantindrem informades.

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.