What makes young people grow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? Del 21 al 26 juny 2022

A on? Castelo de Vide, Portugal  

Entitat d’acollida: Inciativa Jove

Número de participants: 2

Breu resum: 

El projecte pretén reunir durant uns dies un determinat nombre de treballadors de l’àmbit juvenil per reflexionar, analitzar, debatre i concloure temes, metodologies i eines que seran les bases per  treballar en un futur immediat. Els i les joves tenen problemes variats que cal resoldre i hem de saber com intervenir per mitigar els impactes negatius. S’ha fet molt, però hi ha molt per fer. És important introduir canvis en l’enfocament del treball juvenil per tat de que els resultats siguin innovadors, agregadors i potenciadors que transformin les accions quotidianes.

Objectius del programa: 

El projecte “What makes young people grow?” consta d’una única activitat que designem com a seminari/reflexió. Aquesta trobada, unirà a 18 organitzacions de 14 països. Per tal d’assolir els objectius que ens vam marcar, hem elaborat un programa de treball que constarà de debats, trobades temàtiques, presentació de les conclusions de les trobades i una Tecnologia d’Espai Obert. Vam decidir incloure dues conferències, una a la inauguració i una al final, per a les quals convidarem dues persones de gran prestigi en l’àmbit de l’educació no formal. 

Qui pot participar?

Els participants seran majoritàriament treballadors de joventut, professionals de l’àmbit juvenil i altres voluntaris, responsables d’associacions, etc. Majors de 18 anys i residents a Catalunya i que estiguin interessats i motivats a crèixer personal i profesisonalment.

Què cal fer per participar? 

Completar el formulari d’inscripció com a participant  

Donat el límit de places disponibles (2) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar a l’intercanvi juvenil, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet.

Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’intercanvi estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els i les participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas per l’intercanvi juvenil. Per part de la FCV els i les persones participants assistiran a una trobada d’avaluació la qual també és obligatòria.

Els i les participants són conscients de la situació sanitària actual i es comprometen a seguir les normes sanitàries del país d’acollida. Prèviament a la sortida també caldrà que els i les participants presentin una prova PCR negativa en cas que el país d’acollida ho requereixi. La FCV recomana fermament que totes les persones participants contractin una assegurança en cas de contagi per Covid19 específicament. Tan la prova PCR com l’assegurança són despeses no cobertes per el programa ERASMUS+.

Per a més informació sobre l’intercanvi i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.