Voluntariat Actiu –Estratègia Europa 2020

El projecte “Voluntariat Actiu –Estratègia Europa 2020”, és un projecte de 4 anys de durada, iniciat durant el 2015 i que finalitza a finals de l’any 2018, amb l’objectiu de promoure i facilitar el Voluntariat Actiu a Catalunya.

Per fer-ho possible, tenim previst crear un recurs en línea anomenat “Capsa d’Eines per un Voluntariat Actiu”, senzill, accessible i fàcil d’adaptar per part d’aquelles entitats de voluntariat que vulguin millorar les seves capacitats.

El projecte ens ha permès recopilar, millorar i desenvolupar la metodologia de treball i estratègia educativa de la FCV, identificar i donar valor a una part dels seus mètodes, pràctiques i tècniques i, com a conseqüència d’això, millorar la capacitat de l’entitat d’oferir oportunitats de formació no reglada per a persones joves, creant itineraris pel desenvolupament de competències socials i professionals.

Al llarg dels darrers 3  anys hem estat capaços de què més de 45 persones joves hagin realitzat un voluntariat actiu a la FCV, i que els tècnics i supervisors utilitzin una petita llista d’eines per la gestió de programes de voluntariat que actualment formen part de l’estratègia educativa de la FCV, dels continguts de la Capsa d’Eines per un Voluntariat Actiu i de les diferents  formacions que la FCV organitza en l’àmbit local i internacional.

Així doncs, us recomanem mantenir-vos atents perquè molt aviat la FCV té previst presentar una publicació en línia dels recursos, per tal que totes les entitats i persones que tinguin interès a millorar les seves capacitats puguin accedir-hi.

El projecte té lloc amb el suport de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.