Advocacy on Intersectionality

Títol: Through the Lens of the Other: Advocacy on Intersectionality

Quan? Del 21 al 30 d’abril

A on? A Pecs, Hongria

Breu resum del projecte en general:

“Through the Lens of the Other” és un projecte de llarga durada (2019-2020) que té per objectiu introduir i explorar noves formes d’entendre i abordar la discriminació a Europa, utilitzant el concepte d’interseccionalitat i sistema d’opressions i privilegis.

El projecte es composa de diferents trobades internacionals, en concret, una primera trobada per engegar el projecte  a Alemanya (gener 2019 -Realitzada), una formació a Romania (abril 2019 -Realitzada), dos intercanvis juvenils, un a Malta (setembre 2019 -Realitzat) i l’altre a Hongria (abril 2020), una mostra de vídeos documentals a Grècia (febrer 2020 -Realitzat) i una trobada d’avaluació final del projecte a Turquia (setembre 2020).

A més, hi haurà una part de treball per part de cada entitat a escala local, en aquest cas a Barcelona, on es crearà un grup de treball local amb el públic objectiu del projecte i s’organitzaran diferents esdeveniments i activitats. Es farà recerca sobre la temàtica del projecte i es gravarà el vídeo documental que després es presentarà al festival d’Atenes, entre d’altres.

El projecte compta amb el suport del programa Erasmus+ (KA3 European Youth Together) de Comissió Europea.

Objectius

Alguns dels objectius del projecte són:

– Promoure actituds positives cap als grups discriminats;

– Reduir els prejudicis i promoure la integració social, fomentant així la inclusió de persones marginades;

– Promoure la diversitat i l’empatia.

– Promoure la integració i la cohesió entre els estats membres de la UE en matèria de drets i llibertats.

Està previst que es puguin assolir els objectius gràcies al fet de:

– Desenvolupar diverses habilitats i competències dels i les joves, joves treballadors/es i organitzacions juvenils;

– Oferir material educatiu d’accés obert sobre l’ús de la intersecció per combatre la discriminació;

– Utilitzar creacions de mitjans originals en una campanya de sensibilització contra la discriminació;

– Involucrar grups marginats en accions cíviques i un procés participatiu de co-creació.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant o com a cap de grup

Donat el límit de places disponibles (4+1) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a info@catalunyavoluntaria.cat (Lorena).