The Art of Mental Health

Títol del projecte: “The Art of Mental Health

Organització d’acollida:  Minte Forte

Durada del projecte: 12 mesos (febrer 2021- febrer 2022)

A on:  Cluj-Napoca, Romania

Vacants: 6 participants

Breu descripció:

Durant aquests dotze mesos, seràs partícip en el desenvolupament de les següents activitats:

  • Utilitzar el potencial il·limitat de les arts per ajudar les persones a assolir el seu potencial personal.
  • Creixeràs, alhora que ajudes els altres a créixer.
  • Aprendre el romanès i l’anglès, ja que es treballarà en un grup internacional.
  • Aprendre més sobre un/a mateix/a, els propis límits i punts forts personals i com utilitzar-los.
  • Fer noves amistats i algunes d’elles seran duradores.
  • Aprendre de l’àmbit de la psicologia i alhora compartir l’art amb l’entitat i la resta de la comunitat. Aprendre a incloure el vostre art en un projecte, com organitzar un esdeveniment basat en arts i com comercialitzar-lo.

Tasques concretes:

Treballar juntament amb un/a voluntari/a psicòleg/a local per crear, organitzar i facilitar tallers de desenvolupament personal basats en diferents arts (música, pintura, teatre, dansa, etc.) i mètodes d’educació no formal. En diferents fases del projecte, es realitzaran tallers per a nens d’entre 11 i 13 anys, a una escola, per a adolescents de 15 a 18 anys, a una escola secundària i per a adults, a llocs públics.  Segons l’evolució de la situació de COVID-19, alguns tallers poden tenir lloc en línia.

– Es rebrà formació sobre metodologia no formal, competències de facilitació i formació i una introducció a la psicologia.

– Ser responsable d’organitzar esdeveniments artístics mensuals, on es tindrà l’oportunitat d’utilitzar les habilitats i passió per desenvolupar la comunitat local i descobrir les necessitats de la comunitat, però també per promoure el CES.

– Desenvolupar i posar en pràctica activitats d’educació i desenvolupament basades en l’art per a joves i adults hospitalitzats i per a infants en un centre social.

– Crear vídeos, articles de blog i publicacions de Facebook per promoure la salut mental i el voluntariat internacional mitjançant eines en línia.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Busquem sis voluntaris, preferiblement tres nois i tres noies, de 17 a 30 anys, amb habilitats artístiques, empàtiques, de mentalitat oberta, motivades per aprendre coses noves. Es prefereix el coneixement de la psicologia o d’altres camps socials, però n’hi ha prou amb una forta motivació per aprendre més sobre aquests camps.

 Que cal fer per participar?

 1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

*Per la situació actual del Covid-19 les dates del projecte es poden veure modificades.