Tales told and untold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? 10 al 19 de Març 2023

A on? Sarata Monteoru and Buzau, Romania

Entitat d’acollida: HAIR REDIVIVUS BUZAU

Número de participants: 2

Breu resum:

TALES TOLD AND UNTOLD és un curs de formació que tindrà lloc a Romania del 10 al 19 de març de 2023 amb 32 participants i 3 experts.
L’objectiu del projecte és proporcionar als treballadors juvenils participants nous mètodes i eines per promoure la tolerància i la diversitat per lluitar contra la discriminació de les minories.

Objectius:

  • Proporcionar nous mètodes i eines creatives als treballadors juvenils per promoure la inclusió i la diversitat en comunitats diverses
  • Desenvolupar competències dels treballadors juvenils en la prevenció i la lluita contra la discriminació i la incomprensió de la correcció política
  • Ampliar la cooperació entre organitzacions europees basant-se en projectes de suport a la multiculturalitat

La metodologia es basa en mètodes educació no formal que inclouen presentacions, debats, jocs de rol, teatre, contacontes, etc. Les activitats del projecte seran preparació, introducció, coneixements, tallers en plens i equips, activitats a aire lliure, vetllades interculturals, visites, etc. reflexió i avaluació segons agenda.
Productes finals esperats: contes, teatres, vídeos i un recull eines i mètodes per aplicar en el treball diari per prevenir i combatre la discriminació.

Qui pot participar?

En aquest projecte poden participar persones joves residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys (la persona cap de grup no té límit d’edat), i que els interessi el tema i objectius de l’intercanvi. La motivació i ganes de la persona participant també es tindran en compte ja que considerem que sóc eines clau per a l’experiència. Es prioritzarà l’inscripció de persones joves vinculades a entitats juvenils i treballadores juvenils com també persones joves en risc d’exclusió social.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant.
Donat el límit de places disponibles (2) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades (un cop sigui més propera la data del projecte) i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar a l’intercanvi juvenil, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet.

Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’intercanvi estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els i les participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas per l’intercanvi juvenil. Per part de la FCV els i les persones participants assistiran a una trobada d’avaluació la qual també és obligatòria.

Els i les participants són conscients de la situació sanitària actual i es comprometen a seguir les normes sanitàries del país d’acollida. Prèviament a la sortida també caldrà que els i les participants presentin una prova PCR negativa en cas que el país d’acollida ho requereixi. La FCV recomana fermament que totes les persones participants contractin una assegurança en cas de contagi per Covid19 específicament. Tan la prova PCR com l’assegurança són despeses no cobertes per el programa ERASMUS+.

Per a més informació sobre l’intercanvi i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.