Summer Solidarity Shots 2

Títol del projecte:  Summer Solidarity Shots

Organització d’acollida: United Society of Balkans (USB)

Durada del projecte: 1 al 30 de setembre 2021 (1 mes)

A on: Salònica, Grècia

Vacants: 2

Breu descripció:

United Societies of Balkans (U.S.B.) és una organització no governamental sense ànim de lucre organització amb seu a Salònica, Grècia, que treballa en el camp de la mobilitat juvenil, participació i promoció de la consciència dels joves sobre els problemes socials. Va ser fundat en 2008 per iniciativa d’un grup de joves actius que van voler abordar els problemes socials que afecten els joves dels Balcans i Europa de l’Est.

L’objectiu de l’organització és el foment de la mobilitat juvenil, la implicació dels joves i la participació, el voluntarisme i els drets humans. Ho aconseguim a través de:

  • Promoure els valors de l’aprenentatge no formal, el voluntarisme, actiu ciutadania i democràcia per a la creació d ‘un futur millor per a la jovent europea;
  • Implicar minories i immigrants en activitats juvenils;
  • Establir ponts de cooperació saludables entre països de la zona de els Balcans i l’Europa de l’Est amb la resta d’Europa;
  • Utilitzar les noves metodologies de periodisme ciutadà i mitjans de comunicació per fomentar l’expressió dels joves, per donar a conèixer els drets humans i promoure el diàleg intercultural;
  • Utilitzar les arts com a eina per al cultiu i l’expressió dels joves;
  • Trencar prejudicis i estereotips entre els europeus països i entre els joves.

Tasques concretes:

Festival de Contes a la natura i història (setembre)

Els i les participants organitzaran activitats culturals, com ara actuacions i exposicions amb música, contes de fades, mites i arts dels seus països. Els participants tindran l’oportunitat formar-se sobre el mètode d’explicar històries i aportar la seva contribució a través de les seves cultures, mites i contes.

L’objectiu és promoure i preservar la cultura europea la història a través d’una barreja d’arts, com la música i els contes de fades, creant mètodes evocadors de narració de contes.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

*Per la situació actual del Covid-19 les dates del projecte es poden veure modificades.