Rites of Passage: Reconnecting with Earth

Reconnecting with Earth

Del 5 al 14 d’octubre del 2021, Bosc de Dean, Regne Unit.

Entitat d’acollida: The ASHA Centre

Número de participants: 2

*El dia 25 de setembre hi haurà una reunió preparatòria online, a la qual és obligatori assistir, així com un altre sessió de tancament el dia 23 d’octubre. Degut a les restriccions i mesures del Covid, per viatjar al Regne Unit caldrà fer-se una PCR abans de marxar, i una un cop s’arribi a l’allotjament. En cas de no tenir la cartilla de vacunació, s’ha de fer una quarantena del 28 de setembre fins al 4 d’octubre. El programa cobrirà les despeses del test i de la quarantena.

Breu resum:

Rites of Passage: Reconnecting to the Earth, és un curs de formació que es centra en com els rituals culturals, en certa manera renovats, poden ajudar a les societats a evolucionar noves identitats, fomentar el compromís de cor i aprofundir en les connexions socials. Aquesta formació, busca solucions en l’antiga pràctica d’honorar la terra mitjançant el ritual, l’aprofitament del poder de les cerimònies per portar-nos a una relació potent i respectuosa amb el món natural. Mitjançant l’anàlisi de sistemes saludables per a un planeta saludable, farem servir el bosc per estudiar els cicles de la vida i mort.

Reconnecting to the Earth, té en compte els rituals culturals com a eina crucial per la transmissió de valors i el foment de la participació comunitària.

Objectius del programa: amb la pràctica del ritual terrestre, aquest curs busca apoderar una generació de líders comunitaris equipant als treballadors de l’àmbit juvenil amb eines creatives per a un lideratge rigorós i pràctic a través l’estudi de;

  • Principis etnogràfics i història del ritual
  • Biodinàmica i observació de Goethean
  • Mites i històries de la natura
  • L’escolta activa i la pràctica de l’empatia
  • Contes d’expressions personals

La formació utilitzarà mètodes educatius no formals incloent presentacions, expressió artística, treball en grup, compartir experiències i jocs. Principalment, estimularà la participació personal activa, el disseny del projecte i el desenvolupament personal. Al llarg del curs disposareu d’un kit d’eines i al finalitzar-ho és durà a terme una difusió per les vostres comunitats.

Qui pot participar?

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin o hagin estat líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Per altra banda, els participants han d’estar disposats a realitzar activitats a l’aire lliure i conseqüentment anar equipats amb calat i roba adequats.

Què cal fer per participar?

Donat el límit de places disponibles (2) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs Rites of Passage: Reconnecting with Earth i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

 

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Fundació Bancària ‘la Caixa’.

*Per la situació actual del Covid-19 les dates del projecte es poden veure modificades.