Reconnecting with Earth

On: Bosc de Dean, Regne Unit

Quan: Del 8 al 17 de setembre del 2020

Entitat d’acollida: Asha Centre

Número de participants: 4

Breu resum:

Rites of Passage: Reconnecting to the Earth, és un curs de formació que es centra en com els rituals culturals, en certa manera renovats, poden ajudar a les societats a evolucionar noves identitats, fomentar el compromís de cor i aprofundir en les connexions socials. Aquesta formació, busca solucions en l’antiga pràctica d’honorar la terra mitjançant el ritual, l’aprofitament del poder de les cerimònies per portar-nos a una relació potent i respectuosa amb el món natural. Mitjançant l’anàlisi de sistemes saludables per a un planeta saludable, farem servir el bosc per estudiar els cicles de la vida i mort.

Reconnecting to the Earth, té en compte els rituals culturals com a eina crucial per la transmissió de valors i el foment de la participació comunitària.

Objectius del programa: amb la pràctica del ritual terrestre, aquest curs busca apoderar una generació de líders comunitaris equipant als treballadors de l’àmbit juvenil amb eines creatives per a un lideratge rigorós i pràctic a través l’estudi de:

  • Principis etnogràfics i història del ritual
  • Biodinàmica i observació de Goethean
  • Mites i històries de la natura
  • L’escolta activa i la pràctica de l’empatia
  • Contes d’expressions personals

La formació utilitzarà mètodes educatius no formals incloent presentacions, expressió artística, treball en grup, compartir experiències i jocs. Principalment, estimularà la participació personal activa, el disseny del projecte i el desenvolupament personal. Al llarg del curs disposareu d’un kit d’eines i al finalitzar-ho és durà a terme una difusió per les vostres comunitats.

Qui pot participar?

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin o hagin estat líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Per altra banda, els participants han d’estar disposats a realitzar activitats a l’aire lliure i conseqüentment anar equipats amb calçat i roba adequats.

Què cal fer per participar? Completa el formulari d’inscripció com a participant.

Donat el límit de places disponibles (4) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.
L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del 80% del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. Els/les participants, han d’assumir el 20% restant.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).