“Mou-te per aprendre!” ha pretès ser un projecte per promoure el voluntariat entre els i les joves residents a Barcelona i Catalunya, facilitant-los la possibilitat de ser persones voluntàries a un altre país europeu, centrant-se en el desenvolupament i reconeixement de competències i habilitats a escala personal i professional.
Durant l’any 2016, la FCV ha estat entitat d’enviament de 33 persones joves en projectes de SVE, 28 de les quals han participat en projectes de llarga durada (2-12 mesos) y 5 en projectes de curta durada. 16 de les 33 joves han iniciat els projectes durant l’any 2016 i la gran majoria els acabaran al llarg de l’any 2017. La resta, els va iniciar l’any 2015 i al llarg de l’any 2016 han acabat els projectes. A més, ha facilitat la participació de 42 persones joves en Intercanvis Juvenils i 17 joves en Formacions.
Han participat joves residents a: Barcelona, Canet de Mar, Parets del Vallès, Cambrils, Moià, Santa Coloma de Farnés, Sant Boi de Llobregat, Argentona, Lleida, Folgueroles, Granollers, Vic, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Vilallonga del Camp, Tona, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, La Llagosta, Terrassa, Palma de Cervelló, Calaf, Reus, Hospitalet de Llobregat, Figueres, Mataró, Sant Just Desvern, Viladecans, Igualada, Esplugues de Llobregat, Sant Quirze del Vallès i Tarragona.
Els projectes han tingut lloc a països tan diversos com: Armènia, Geòrgia, Portugal, Grècia, Regne Unit, Letònia, Itàlia, Alemanya, Irlanda, Hongria, Lituània, Bulgària, Finlàndia, Suècia, Polònia, Romania i Turquia; i les temàtiques també han estat molt diverses: protecció i conservació del medi ambient, promoció cultural, educació per la Pau, alimentació saludable, ecologia, teatre, coaching, emprenedoria, sensibilització del col·lectiu LGTBI, gestió de projectes, aprenentatge intercultural, esports, entre moltes altres.
La FCV ha acollit a 2 joves d’Itàlia i de Sèrbia, que han realitzat el seu voluntariat a Barcelona en períodes de 9 mesos.
Durant els diversos projectes, els i les joves han desenvolupat i s’han involucrat en infinitat de tallers, activitats, dinàmiques, classes d’idiomes, exposicions, debats, treballs manuals, activitats a l’aire lliure; dins d’un horari d’unes 30h setmanals, que han ofert als joves involucrats, possibilitats reals d’aprenentatge i espais per desenvolupar les seves habilitats, competències, aptituds a través de l’educació no reglada; treballant doncs, no només l’aspecte cognitiu, sinó també l’emocional.
La FCV ha realitzat un vídeo promocional del projecte.