How Mainstream Media Literacy and Thinking Competences in Youth Work?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? Del 16 al 21 de febrer 2022 

A on? Vilanova i la Geltrú, Catalunya

Entitat d’acollida i coordinadora: Fundació Catalunya Voluntària

Número de participants: 3 participants

Breu resum:

El curs de formació internacional “How Mainstream Media Literacy and Thinking Competences in Youth Work?” (Com integrar les competències de pensament i alfabetització mediàtica a la feinaamb joves?) és una activitat d’aprenentatge per a treballadors juvenils organitzada en el marc de l’Acció clau 2 del programa Erasmus + de la Comissió Europea/ Associacions estratègiques a l’àmbit de la joventut.

Objectius del programa:

Els 2 objectius general del curs són:

  • Integrar l’alfabetització mediàtica i la competència del pensament a la feina amb les persones joves.
  • Recopilar i crear eines que puguem utilitzar per encoratjar altres ONG juvenils a organitzar activitats per al desenvolupament de totes dues competències.

Els 3 objectius especifics del curs són:

  • Formar un equip de persones motivades per crear i implementar activitats educatives vàlides per desenvolupar aquestes competències al llarg del projecte.
  • Aprendre noves activitats, enfocaments i eines no reglades i interculturals.
  • Adquirir noves idees i inspiració per desenvolupar noves activitats dedicades a la millora de totes dues competències.

El curs ajudarà els participants a realitzar noves activitats, tant a nivell local i regional com internacional.

Qui pot participar?

L’activitat vol comptar amb la participació de treballadors i treballadores juvenils  de diferents entitats no lucratives i no governamentals. Com també  gestors de projectes, supervisors, educadors, juntament amb persones joves amb interès a participar al curs i que no formen part de cap entitat. 

Els participants tindran l’oportunitat de fer presentacions, facilitar tallers i compartir eines i experiències. El curs reunirà 21 persones en total.

Les persones seleccionades han de complir els següents requisits:

  • Interès i motivació per aprendre sobre ambdues competències: alfabetització mediàtica i capacitat de pensar
  • Interès i motivació a formar part de l’equip local del projecte i de col·laborar en l’organització d’activitats locals a cadascun dels països.
  • Resident a Catalunya
  • Tenir més de 18 anys.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant. 

El termini per realizar l’inscripció a l’activitat finalitza el 31 de desembre 2021.

Donat el límit de places disponibles (3)recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Mesures COVID19: 

Els i les participants són conscients de la situació sanitària actual i es comprometen a seguir les normes sanitàries del país d’acollida a més a més de vetllar per la seva salut de manera individual. Els i les participants que no disposin del passaport Covid de la UE, caldrà que presentin la documentació que el país de d’acollida requereixi (aquestes despeses no estan cobertes per el programa ERASMUS+). 

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat (Lluc).

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.