LEVEL UP YOU(TH)

*El projecte s’ha posposat a l’any 2022.

A on? Nicolosi, Sicília (Itàlia)

Entitat d’acollida i coordinadora: Strauss APS

Número de participants: 2

Breu descripció

Actualment, els treballadors juvenils i les organitzacions juvenils es distancien cada vegada més de la política; fins i tot es pot dir que tenen un sentiment de rebuig al sistema bàsic de democràcia.

Aquest curs de formació vol proporcionar un conjunt de competències per millorar la relació entre la política i el sector juvenil perquè aquest últim esdevingui un actor clau al món de la democràcia i la presa de decisions. “LEVEL UP YOU(TH)” permetrà als treballadors juvenils viatjar a través de la política, la presa de decisions i l’incidència per tal d’acostar els joves a les institucions democràtiques i participar fer-los participar de manera activa.

Objectius:

El projecte “LEVEL UP YOU(TH) – Upgrading desicion making in youth participation” vol incrementar la consciència tan dels treballadors juvenils com de persones joves i dotar-los d’eines per construir un entorn propici per la presa de decisions polítiques i processos de resolució de problemes.

El curs utilitzarà mètodes d’educació no formal incloent presentacions, treballs en grup i jocs. S’estimularà la participació activa, en el disseny del projecte, el desenvolupament i la realització.

Qui pot participar?

A la formació poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin o hagin estat líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell mitjà-alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Especialment interessat si t’agrada el món de la política i la participació social activa i per:

  • Persones joves que treballin en l’àmbit juvenil
  • Gestors/es de projectes juvenils
  • Formadors/es en l’àmbit juvenil
  • Talleristes en el món jove
  • Voluntari/es que col·laborin en entitats juvenils
  • Activistes de comunitats locals que treballen amb joves

Què cal fer per participar?

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

L’entitat d’acollida té una quota de participació de 30€.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

*IMPORTANT: Donada la situació d’incertesa arran de la crisi mundial sanitària, és possible que les dates de l’activitat canviïn i l’activitat es posposi (o  es cancel·li). Us mantindrem informades.

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.