LEVEL UP YOU(TH) – Upgrading decision – making in youth participation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? Del 3 al 11 de maig 2022 (dies de viatge inclosos)

A on? Nicolosi, Sicilia (Itàlia)

Entitat d’acollida i coordinadora: Strauss APS

Número de participants: 2 

Breu resum:

Actualment, els treballadors juvenils i les organitzacions juvenils es distancien cada vegada més de la política; fins i tot es pot dir que tenen un sentiment de rebuig al sistema bàsic de democràcia. 

Aquest curs de formació vol proporcionar un conjunt de competències per millorar la relació entre la política i el sector juvenil perquè aquest últim esdevingui un actor clau al món de la democràcia i la presa de decisions. “LEVEL UP YOU(TH)” permetrà als treballadors juvenils viatjar a través de la política, la presa de decisions i l’incidència per tal d’acostar els joves a les institucions democràtiques i participar fer-los participar de manera activa.

Objectius del programa:

El projecte “LEVEL UP YOU(TH) – Upgradingdesicionmaking in youthparticipation” vol incrementar la consciència tan dels treballadors juvenils com de persones joves i dotar-los d’eines per construir un entorn propici per la presa de decisions polítiques i processos de resolució de problemes. 

El curs utilitzarà mètodes d’educació no formal incloent presentacions, treballs en grup i jocs. S’estimularà la participació activa, en el disseny del projecte, el desenvolupament i la realització.

Qui pot participar?

Al curs poden participar persones joves residents a Catalunya, majors de 18 anys, i que els interessi el món de la política i la participació social activa, en particular: 

  • Persones joves que treballin en l’àmbit juvenil
  • Gestors/es de projectes juvenils
  • Formadors/es en l’àmbit juvenil 
  • Talleristes en el món jove
  • Voluntari/es que col.laborin en entitats juvenils
  • Activistes de comunitats locals que treballen amb joves 

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant. 

Donat el límit de places disponibles (2) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. 

La quota de participació en aquesta mobilitat de treballadores juvenils és de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el reemborsament de les despeses un cop acabades les activitats del projecte i un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. 

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena) 

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.