Let’s Live Europe in Rural Areas in France

04.10.2021-31.08.2022 (10 mesos), Le Mans, França

Vacants: 2

*Cal omplir la fitxa pròpia de l’entitat

Breu descripció:

En aquest projecte participaran 6 persones voluntàries de 6 països de la Unió Europea. Cada una es localitzarà en un dels 6 centres locals de formació per a adolescents de la entorn de Le Mans, al departament de Sarthe, a França.

Els centres de formació locals s’anomenen: les “Maisons Familiales Rurales” o MFR (literàries traduït com les “cases familiars rurals”). El/la voluntari/a treballarà en un dels 6 MFR. Cada MFR acull alumnes joves que tenen dificultats amb el sistema escolar tradicional francès i qui busquen una nova forma d’aprendre. Tots els MFR es troben a Sarthe i cada MFR està situat en un poble diferent. Els 6 voluntari/es s’allotjaran junts en una casa de Le Mans, la ciutat més gran del departament, però hauran d’anar en cotxe o en cotxe transport públic fins al seu MFR.

Un dels reptes d’aquest projecte és apropar Europa a les zones rurals als i les alumnes que no en tenen coneixement sobre Europa i els seus països. Per tant, el tema dels transports és important i tots els sol·licitants han de tenir un permís de conduir. Podeu optar a les 6 places vacants o bé triar centres de formació específics sobre els temes dels diplomes preparats pels alumnes (sanitat, bosc …) per exemple.

Tasques concretes

El/la voluntàri/a treballarà a temps complet amb el equip de la MFR de dilluns a divendres, 30 hores setmanals. Segons l’època de durant l’any i les activitats previstes, es pot demanar a la persona que treballi 40 hores per setmana. En aquest cas, només treballarà 20 hores la setmana següent. S’organitzarà la planificació a cada centre de formació al començament del projecte, en funció de les activitats, els idiomes cursos, sistema de transport i vacances del centre de formació. De tant en tant, el/la participant tindrà l’oportunitat de treballar a Le Mans amb la resta de voluntari/es  per construir un projecte comú.

El/la voluntàri/a participarà en les diverses activitats de l’escola, amb diferents tasques i objectius:

1-Sensibilització europea:

En diversos moments de la formació dels i les alumnes (reunions nocturnes, hora de dinar, descansos, estudi temps, etc.), el/la voluntàri/a establirà activitats destinades a promoure el descobriment, l’intercanvi i aproximació cultural dels països: presentacions de la cultura pròpia, per exemple (a través de fotos, vídeos, arts, cuina nacional, jocs, etc.). També s’espera que es promocioni el programa del Cos de Solidaritat Europeu i altres possibilitats per anar a viatjar a l’estranger.

2-Desenvolupar activitats pedagògiques i educatives:

Com a membre de ple dret de l ‘equip, el/la voluntàri/a participarà en les activitats dirigides pels membres de l’equip docent, organitzaran les seves pròpies activitats i treballaran eines de comunicació (vídeos, fulletons, mitjans socials, entrevistes). Es tindrà l’oportunitat de parlar de la seva missió o país durant altres esdeveniments organitzats fora de la MFR. El/la voluntàri/a pot participar en alguns viatges escolars, visites d’estudi … a França o a l’estranger!

3-Treballa amb els 6 voluntari/es més dels 6 centres de formació:

Els i les voluntàries participaran en un projecte comú: participaran en l’organització del Dia d’Europa a Le Mans al voltant del 9 de maig de 2022. També es poden vincular projectes comuns amb el medi ambient o el futur d’Europa segons els vostres objectius i desitjos.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Una persona jove de 18 a 30 anys. La persona participant del projecte ha de ser activa, flexible, motivada, creativa i interessada en la participació activa i la implicació personal.

Estem oberts a qualsevol persona que vulgui posar-se a l’abast, que estigui preparada per afrontar nous reptes i adquirir noves habilitats, deixant una experiència inoblidable a l’estranger. El perfil de la persona voluntària HA DE TENIR les següents característiques:

– Un gran interès pels continguts del projecte;

– Motivació real per a l’experiència;

– Disposició a viure i treballar en un poble: la consciència que les activitats es duran a terme al camp, no en una gran ciutat, de manera que les especificacions també seran diferents;

– interès per treballar amb nens, joves i gent gran, perquè són els grups objectiu per als quals el Centre de Cultura i el FRSP organitzen diversos esdeveniments o tallers;

– Interès per la implementació d’activitats empresarials

– Obertura al viatge perquè, com a part de les activitats de FRSP, el voluntari realitzarà activitats també a les ubicacions de les nostres institucions associades a la regió de Silèsia;

– Voluntat d’aprendre sobre la cultura i tradicions de Silèsia i Polònia, però també disposició a compartir la seva cultura;

– Alt nivell de comunicació interpersonal, les activitats del projecte se centren en treballar amb persones; el voluntari ha d’estar obert als contactes;

– Iniciativa i creativitat: volem desenvolupar la nostra oferta, de manera que totes les habilitats addicionals dels voluntaris seran benvingudes, és necessària la creativitat en el treball a la cultura i a les ONG;

– L’experiència prèvia en diverses activitats culturals i socials serà benvinguda però no obligatòria.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el SVE, pots trucar al 93 412 44 93 o bé, enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

93 o bé, enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat