Lääneranna Youth Center

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01.10.2021-31.05.2022 (6 mesos), Lihula, Estonia.

Organització d’acollida: Lääneranna Youth Center

Vacants: 1

Breu descripció:

Lääneranna Youth Centre és una institució gestionada pel govern municipal de Lääneranna. Les unitats estructurals del centre juvenil són sales o cases juvenils (comunament conegudes com a unitats de treball juvenil) situades a diferents zones del municipi de Lääneranna.

El centre juvenil coordina el treball juvenil del municipi de Lääneranna mitjançant unitats de treball juvenil i en cooperació amb institucions educatives.

El voluntari que arribi tindrà l’oportunitat d’ajudar a l’escola local i als centres juvenils del municipi de Läänemaa.

Tasques concretes

Les tasques principals de la persona voluntària seran les següents:

-Organitzar i allotjar un club de llengua i cultura a l’escola local. L’objectiu principal del club de cultura serà oferir als i les joves locals l’oportunitat de conèixer la cultura, el patrimoni, la història i la llengua del país d’origen dels/les  voluntàri/es. Les activitats seran preparades, escollides i gestionades pel propi voluntàri/a.

-Fent treballs juvenils a la casa de la Joventut de Lihula. El/la voluntàri/a interactuarà amb els i les joves locals que vénen aquí després de l’escola, ajudaran al centre juvenil i organitzaran una activitat un cop a la setmana: les activitats en sí seran decisió del o la voluntària (pintura, manualitats, música o fotografia relacionada, club de futbol, ​​etc.) L’objectiu principal d’això és desenvolupar noves habilitats i competències dels joves locals i provar coses noves.

-Escriure una columna sobre l’ESC i la vida dels i les voluntàries almenys dues vegades al mes per a Lääneranna Noorteportaal. Això augmentarà la visibilitat del projecte, sensibilitzarà sobre Erasmus plus i les oportunitats del programa entre els i les joves locals i ajudarà a la persona voluntària a reflexionar sobre com va el seu viatge ESC periòdicament.

-Fer un treball juvenil i cultural a Lõpe klubi un dia a la setmana. A Lõpe tenen un centre de cultura i joventut on hi ha moltes oportunitats per aplicar-vos de manera creativa i social alhora que ajudeu a organitzar i organitzar esdeveniments per a tota la comunitat de Lõpe i les zones circumdants.

-Ajudar a organitzar activitats juvenils a Kõmsi noortetuba. A Kõmsi hi ha un petit espai per reunir-se els i les joves que realment es beneficiaria de l’ajuda externa; l’exposició a la cultura i la llengua estrangeres significaria molt per la joventut local. El voluntari serà capaç de planificar i organitzar.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Una persona jove de 18 a 30 anys. La persona participant del projecte ha de ser activa, flexible, motivada, creativa i interessada en la participació activa i la implicació personal.

Estem oberts a qualsevol persona que vulgui posar-se a l’abast, que estigui preparada per afrontar nous reptes i adquirir noves habilitats, deixant una experiència inoblidable a l’estranger. El perfil de la persona voluntària HA DE TENIR les següents característiques:

– Un gran interès pels continguts del projecte;

– Motivació real per a l’experiència;

– Disposició a viure i treballar en un poble: la consciència que les activitats es duran a terme al camp, no en una gran ciutat, de manera que les especificacions també seran diferents;

– interès per treballar amb nens, joves i gent gran, perquè són els grups objectiu per als quals el Centre de Cultura i el FRSP organitzen diversos esdeveniments o tallers;

– Interès per la implementació d’activitats empresarials

– Obertura al viatge perquè, com a part de les activitats de FRSP, el voluntari realitzarà activitats també a les ubicacions de les nostres institucions associades a la regió de Silèsia;

– Voluntat d’aprendre sobre la cultura i tradicions de Silèsia i Polònia, però també disposició a compartir la seva cultura;

– Alt nivell de comunicació interpersonal, les activitats del projecte se centren en treballar amb persones; el voluntari ha d’estar obert als contactes;

– Iniciativa i creativitat: volem desenvolupar la nostra oferta, de manera que totes les habilitats addicionals dels voluntaris seran benvingudes, és necessària la creativitat en el treball a la cultura i a les ONG;

– L’experiència prèvia en diverses activitats culturals i socials serà benvinguda però no obligatòria.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el SVE, pots trucar al 93 412 44 93 o bé, enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat