Juventude Social

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organització d’acollida: Aventura Marão Clube

Durada del projecte:  15.01.2022 – 10.01.2022 (12 mesos), Amarante, Portugal. 

Vacants:1

Breu descripció:

Aventura Marão Clube és una organització sense ànim de lucre creada l’any 1993 amb l’objectiu de promoure estils de vida saludables entre la població d’Amarante i arreu de Portugal, especialment entre els joves. Actualment compta amb uns 450 socis i desenvolupa activitats en tres grans àmbits: Caiacs, BTT i Comerç Just. AMC també s’encarrega de la gestió i coordinació de la Casa da Juventude de Amarante (centre de joventut) promovent la mobilitat internacional i la participació activa entre la población juvenil de tot el món.

El projecte “JUVENTUDE SOCIAL: dimensão solidária” és un projecte de l’ESC amb Aventura Marao Clube com a entitat coordinadora i 6 voluntaris procedents de 6 organitzacions de suport dels països associats i del programa de la UE per desenvolupar activitats durant 12 mesos.

Els temes principals del projecte són: 

 • Joventut (Participació, Treball Juvenil, Política de Joventut però també mobilitat, oportunitats, estils de vida saludables),
 • Inclusió – equitat (discapacitat, infants i activitats intergeneracionals) i
 • Creativitat i cultura (esdeveniments locals, agenda cultural, gestió de projectes, activitats de temps lliure) amb l’objectiu de donar suport a AMC i les seves institucions associades locals.

Tasques concretes: 

Les tasques de voluntariat giraran entorn a diferents àmbits que es decidirán en el momento de l’inici del voluntariat juntament amb la coordinació de l’entitat d’acollida. Les opcions són moltes i de temàtiques diferents com per exemple: 

 • PRODUCTORS ECOLÒGICS LOCALS: Els voluntaris donaran suport als agricultors ecològics de la comarca d’Amarante.
 • MERCAT LOCAL I ECOLÒGIC: El Mercat de la Fira Bio forma part del nostre projecte en el marc de la promoció de l’estil de vida saludable. 
 • GRANJA DE CAVALLS: un cop per setmana els nostres voluntaris donen suport a una granja de cavalls a Amarante, on ajuden a netejar els estables i alimentar els cavalls. Sovint també munten a cavall quan cal.
 • ACCIÓ DE NETEJA: sovint l’Associació AMC, juntament amb els voluntaris de l’ESC, organitza accions de neteja a Amarante centre de la ciutat o en paratges naturals propers a la ciutat. 
 • ACTIVITATS DE LLEURE DE SUPORT per a nens i joves com activitats de teatre, classes d’idiomes, classes de dansa, activitats esportives (piragüisme, ciclisme, senderisme a la muntanya, etc.)
 • ART DE CARRER PER LA SOLIDARIETAT: AMC rep al llarg dels anys nombroses peticions per desenvolupar art i decoració de carrer per a institucions socials i espais públics. Els voluntaris amb talent artístic o els que els agrada desenvolupar habilitats artístiques, són els responsables de la creació d’obres d’art.
 • SUPORT A L’ART, ESDEVENIMENTS LOCALS CULTURALS I SOCIALS i ONG’s de la comunitat d’Amarante (Festa Amarantina, festa de la joventut, protecció animal, etc.)
 • SUPORT A L’EQUIP DE COMUNICACIÓ D’AMC. Les persones voluntaries editaran vídeo, promocionaran l’agenda cultural i els esdeveniments de CJ a través de vídeo, publicaran a Facebook, Instagram, etc. 
 • SUPORT A L’EQUIP DEL PROJECTE D’AMC. Els voluntaris estan cridats a formar part de la implementació d’alguns projectes locals i internacionals de AMC. 
 • PROJECTES PERSONALS. Els voluntaris també tenen temps per pensar en alguna cosa que poden fer per la gent d’Amarante (p.ex. meditació o taller d’escacs i Zumba). Aquestes activitats formen part de l’Agenda Cultural de la Casa da Juventude i són gratuïtes per als locals. Hi haurà temps previst per al desenvolupament personal del projecte.
 • FIT FOR KIDS: És un programa esportiu que AMC duu a terme de desembre a maig i consisteix en entrenaments setmanals per a nens i nenes de 7 a 12 anys amb risc d’obesitat. 
 • Escola PRIMÀRIA. Activitats d’ENF a diverses escoles de primària i
 • llars d’infants d’Amarante. Els voluntaris donen suport a les activitats de temps lliure: gimnàs,b xerrant amb els estudiants, música en directe, presentació de països, etc. 
 • CENTRE DE LA GRAN GRAN: Els voluntaris donen suport al fisioterapeuta de la institució.
 • COOPERATIVA CERCIMARANTE DISCAPACITAT. Cercimarante és un centre de discapacitats
 • on els voluntaris dos cops per setmana desenvolupen tallers de Pilates i Esport.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor)per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.
Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Una persona jove de 18 a 30 anys. La persona participant del projecte ha de ser activa, flexible, motivada, creativa i interessada en la participació activa i la implicació personal.
Estem oberts a qualsevol persona que vulgui posar-se a l’abast, que estigui preparada per afrontar nous reptes i adquirir noves habilitats, deixant una experiència inoblidable a l’estranger. 

El perfil de la persona voluntària ha de tenir algún dels següents interessos/habilitats:

 • Teatre: una metodologia útil per aplicar amb les institucions socials de la ciutat (escoles, gent gran i centres de discapacitat, etc.)
 • Art: si voleu crear art a Amarante tenim moltes peticions per desenvolupar art urbà i decoracions per a institucions socials.
 • Esport: fomentem un estil de vida saludable i a través de l’esport molts voluntaris aconsegueixen ajudar-hi part la comunitat per desenvolupar activitats de convivència.
 • Fisioteràpia: moltes persones grans estan aïllades a les llars sense el suport necessari i activitat física. El municipi d’Amarante busca voluntaris per ajudar a desenvolupar-se la gent gran exercicis bàsics de fisioteràpia.
 • Estar inscrit a la base de dades de l’ESC: https://europa.eu/youth/solidarity_en 

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar. 

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el SVE, pots trucar al 93 412 44 93 o bé, enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Informació COVID19: 

Els i les participants són conscients de la situació sanitària actual i es comprometen a seguir les normes sanitàries del país d’acollida. Els i les participants que no disposin del passaport Covid de la UE, caldrà que presentin la documentació que el país de d’acollida requereixi (aquestes despeses no estan cobertes per el programa ERASMUS+).