Huge Minority: Fight Against Discrimination

 

Quan? Del 7 al 15 d’agost 2022

A on? Amarante, Portugal  

Entitat d’acollida: Aventura Marao Clube

Número de participants:  5+1 cap de grup

Breu resum:

L’intercanvi juvenil HUGE MINORITY: FIGHT AGAINST DISCRIMINATION és un que projecte que pretén fomentar i practicar els valors i principis que defensen el drets humans i en especial els drets de les minories. Les activitats que es desenvoluparan al llarg de projecte es centraran en lús d’einaes digitals i en l’art de carrer.

Objectius del programa: 

  • Donar a conèixer els drets humans i en especial els drets de les minories
  • Concienciar a petits, grans i vells de l’importància de protegir a les minories
  • Promoure el respecte i la tolerancia entre comunitats mitjançant l’incidènci a peu de carrer.
  • Compartir eines, bones practiques i perspectives per tal de promoure els principis del drets humans i conèixer com ho gestionen en altres països de l’Unió Europea

Qui pot participar?

A l’intercanvi poden participar persones joves residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys (la persona cap de grup no té límit d’edat), i que els interessi el tema i objectius de l’intercanvi. 

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant o com a cap de grup

Donat el límit de places disponibles (5+1) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar a l’intercanvi juvenil, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet.

Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’intercanvi estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els i les participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas per l’intercanvi juvenil. Per part de la FCV els i les persones participants assistiran a una trobada d’avaluació la qual també és obligatòria.

Els i les participants són conscients de la situació sanitària actual i es comprometen a seguir les normes sanitàries del país d’acollida. Prèviament a la sortida també caldrà que els i les participants presentin una prova PCR negativa en cas que el país d’acollida ho requereixi.

La FCV recomana fermament que totes les persones participants contractin una assegurança en cas de contagi per Covid19 específicament. Tan la prova PCR com l’assegurança són despeses no cobertes per el programa ERASMUS+.

Per a més informació sobre l’intercanvi i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.