GIGA – Giovani Apostol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organització d’acollida: Associazione InformaGiovani

Vacants:

Breu descripció:

Informa Giovani, és una organització sense ànim de lucre activa des de 2001 en aquest camp dels joves promovent el dret a la informació, el voluntariat local i internacional i la mobilitat juvenil amb un enfocament als joves amb menys oportunitats. Aquesta entitat està desenvolupant el projecte GIGA: Giovani Internazionali, Giovani Attivi e Solidali amb l’objectiu d’oferir als joves l’oportunitat d’emprendre un camí personal i profesional creixement en l’àmbit del voluntariat social.

Actualment busquen una persona voluntària per realizar tasques de voluntariat a L’Associació “San Giovanni Apostolo”, creada l’any 2000. Aquesta associació, és un centre juvenil que treballa amb nens, joves, joves-adults i famílies en una zona suburbi de Palerm.

El centre pretén afavorir el desenvolupament de tots els joves d’una manera estimulant i en un entorn enriquidor, basat en els valors de solidaritat, suport mutu i desenvolupament professional, com a part fonamental del itinerari educatiu i social. En particular, les activitats de l’entitat estan enfocades a grups per a fomentar el sentit de propietat de la comunitat i desenvolupar actituds socials entre el col.lectiu jove.

Tasques concretes

El voluntari donarà suport a les activitats diàries de l’organització adreçades a persones joves com poden ser: 

 • Donar suport a activitats educatives extra escolars (suport amb els deures, organització tallers d’anglès o francès)
 • Organitzar, coordinar tallers lúdics i creatius (classes de guitarra, classes de dansa, teatre, dibuix, manipulació de matèries primeres, etc.)
 • Suport en la realització d’activitats esportives (entrenament, suport durant els partits)
 • Preparació d’actes concrets com Carnaval, Nadal o Setmana Santa, vetllades interculturals per a la comunitat local.
 • Promoció del voluntariat de l’ESC a través del blog InformaGiovani, xarxes social, mitjans de comunicació, esdeveniments promocionals de programes de la UE.

Els voluntaris utilitzaran les seves pròpies idees, creativitat i experiència per desenvolupar un personal projecte/activitat relacionada amb el treball de l’entitat d’acollida.

L’horari de volunatriat serà d’unes 30/35 hores setmanals aproximadament, incloent el curs d’idioma.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Una persona jove de 18 a 30 anys. La persona participant del projecte ha de ser activa, flexible, motivada, creativa i interessada en la participació activa i la implicació personal.

El perfil de la persona voluntària HA DE TENIR les següents característiques:

 • Forta motivació per treballar amb nens i capacitat de treball en equip
 • Capacitat per dur a terme activitats esportives (educació esportiva)
 • Creativitat i habilitats artístiques (p. ex., música, pintura, dibuix)
 • Flexibilitat i adaptabilitat a diferents contextos culturals
 • Alguns coneixements de la llengua italiana són benvinguts i recomanables
 • Estar inscrit a la base de dades de l’ESC: https://europa.eu/youth/solidarity_en

Projecte de voluntariat obert a qualsevol persona que vulgui posar-se a l’abast, que estigui preparada per afrontar nous reptes i adquirir noves habilitats, deixant una experiència inoblidable a l’estranger. 

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar. Data límit: 30/11/2021

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el SVE, pots trucar al 93 412 44 93 o bé, enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat