Fine Arts For FINE Learning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? Del 25 al 31 de març 2022

A on? Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

Entitat d’acollida i coordinadora: Fundació Catalunya Voluntària

Entitats sócies participants: Centre de Joventut d’Amarante (Portugal), Associació Co-Efficient (Hungria), Human Rights Youth Organizations (Itàlia), United Societies of Balkans (Grècia).

Número de participants: 28

Places disponibles: 3

Breu resum:

El taller internacional existeix per fer possible la trobada i l’intercanvi de bones pràctiques entre dos mons que estan separats, tot i tenir molts elements en comú, com són el món de les belles arts i el món del treball amb joves, amb l’objectiu d’avançar cap a una major difusió i aprofitament tant, d’una banda, de la metodologia de l’aprenentatge no formal i intercultural com, d’una altra, dels mètodes artístics i creatius.

Objectius del taller:

– Desenvolupar coneixements per a l’ús de les belles arts com una eina educativa inclusiva (per a totes les persones), enfocada (capaç de millorar habilitats i actituds específiques), nutritiva (que alimenta l’ànima i el cos) i compromesa (basada en les necessitats de la comunitat i resultat de la interacció entre persones).

– Compartir i aprendre noves tècniques i activitats pedagògiques que donin resposta a les necessitats educatives considerades més rellevants pels mateixos participants.

– Desenvolupar noves capacitats professionals i habilitats (digitals, cíviques i creatives) per tal de promoure el lideratge social i la resiliència del grup de participants.

Qui pot participar?

Al taller poden participar persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, amb un bon coneixement de l’anglès amb el següent perfil:

– responsables d’entitats juvenils;

– treballadors/es juvenils;

– educadors/es i formadors/es (professors/es, facilitadors/es, talleristes); 

– artistes; 

– joves que fan un voluntariat; 

– activistes culturals. 

Cal tenir interès en aprendre noves eines i metodologies i la predisposició i disponibilitat per posar en pràctica allò après en el format d’un taller educatiu i artístic.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció en aquest enllaç

Donat el límit de places disponibles (3) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una sessió informativa en línia i a una reunió preparatòria presencial, la participació en la qual és obligatòria per participar al taller. 

No hi ha quota de participació.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’activitat estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

En finalitzar l’activitat, els participants rebran el certificat Youthpass amb la descripció dels aprenentatges i competències desenvolupades.

Per a més informació sobre el taller i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat (Lluc) 

Activitat realitzada amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

Per a més informació, podeu consultar:

https://www.catalunyavoluntaria.cat/les-belles-arts/

https://www.catalunyavoluntaria.cat/sessio-fine-arts/