Fighting online hate speech and conflict propaganda on social networks and media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? Del 25 de maig al 2 de juny del 2022, dies de viatge inclòs.

A on? A Durres (Albània)

Entitat d’acollida:  Beyond Barriers (Albània)

Entitats participants: NGO Lens (Kosovo), Youth Workers Union (Macedònia del Nord), Beyond Barriers (Albània), Udruga Studio B (Croàcia), Mlad Info International (Polònia), Centre Cultural de Kaunas (Lituània) Balkan Idea Novi Sad (Sèrbia) i la Fundació Catalunya Voluntària.

Número de participants: 25

Places disponibles: 2

Breu resum:

El curs de formació internacional “Fighting online hate speech and conflict propaganda on social networks and media” està dedicat, com el seu títol expressa, a desenvolupar competències rellevants d’alfabetització mediàtica i digital, pensament crític, gestió de conflictes i assertivitat, per tal de lluitar en contra dels discursos de l’odi i les narratives de la violència predominants  a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, no només ara, per raó de la guerra d’invasió a Ucraïna sinó pel fort arrelament que té arreu d’ Europa la  cultura de la guerra.

El curs aspira a crear noves capacitats per gestionar i interpretar l’enorme allau d’informacions, notícies i missatges, per tal d’ apoderar a les persones joves participants en el curs a ser part del canvi de paradigma, perquè les xarxes i els mitjans d’informació no siguin promotors de la de guerra, de l’odi o de la discriminació,  sinó, el contrari, elements de construcció de comunitats plurals, respectuoses amb els drets humans i marcades per la convivència pacífica, la pluralitat i el reconeixement de la diversitat cultural.

El curs crearà espais per adquirir noves perspectives al voltant del poder i influència dels mitjans.

Es tracta d’una activitat posposada prop de 2 anys arran de la pandèmia que tracta de temes que, malauradament, tenen avui més vigència que fa 2 anys. 

Objectius del curs:

  • Aprenentatge de tècniques i recursos per lluitar en contra dels discursos i les narratives de la violència, de l’odi i de la discriminació que es troben a les xarxes socials i als mitjans de comunicació (i que es troben en la base de molts conflictes violents, dins i fora d’Europa).
  • Desenvolupament de competències d’alfabetització mediàtica, digitals i de transformació de conflictes per a la creació de continguts i missatges que no promouen la cultura de la guerra.
  •  Conèixer i crear vincles amb persones i entitats d’àmbits i països diferents, amb les quals desenvolupar noves iniciatives en l’espai europeu. 

Qui pot participar?

Al curs poden participar persones resident a Catalunya, majors de 18 anys, amb un bon coneixement de l’anglès amb el següent perfil:

  • responsable d’una entitat juvenil;
  • treballador/as juvenil, educador/a, formador/a,professor/a; 
  • persona jove que forma part d’una entitat.

Què cal fer per participar?

Enviar un correu electrònic a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat amb el motiu ‘TC Vs Hate Speech’ descrivint breument per quina raó vols participar en l’activitat, amb el teu nom complert, ciutat de residència, any de naixement i número de telèfon mòbil.

Donat el límit de places disponibles i la proximitat de l’activitat recomanem enviar aquest correu el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una sessió informativa en línia, la participació en la qual és obligatòria. 

Les persones seleccionades són responsables de realitzar la compra del bitllet de vol o títol de transport fins a Albània (aeroport internacional de Tirana). Els organitzadors realitzaran el reemborsament del preu dels títols de viatge fins un import màxim de 360€. En cas que la despesa del viatge superi aquest import la persona seleccionada haurà d’assumir la despesa. 

La quota de participació en l’activitat és de 50€.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’activitat estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

En finalitzar l’activitat, els participants rebran el certificat Youthpass amb la descripció dels aprenentatges i competències desenvolupades.

Per a més informació sobre el taller i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat  

Activitat realitzada amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.