Engage –Harvesting biography for social impact

Quan? Del 13 al 22 d’abril de 2021.

Aquest projecte consisteix en dues mobilitats més, del 8 al 17 de juliol de 2021 i del 8 al 17 d’octubre de 2021, en les quals també es podrà participar.

A on? Bosc de Dean, Regne Unit

Entitat d’acollida i coordinadora: Asha Centre

Número de participants: 3 (els i les participants podran formar part de les altres dues formacions que tindran lloc en el marc del mateix projecte)

Breu resum:

Les comunitats tenen, actualment, diferents cares. Amb les comunitats basades en llaços familiars i de sang disminuint, augmenten les comunitats  de valors i de elecció personal. Per poder crear ponts entre l’individualisme i les comunitats, hem d’aprendre a unir aquests dos aspectes. Per tal que les comunitats siguin resistents i sostenibles i, per tant, siguin adequades per a aquestes futur: han de donar espai a la persona mentre creix com a organisme social. D’altra banda, necessitem un comunitat per desenvolupar plenament el nostre potencial humà

Objectius del programa:

  • Donar suport en trobar el teu lloc a la societat combinant exclusivament el teu propi desenvolupament i el compromís amb la teva comunitat
  • Permetre reflexionar sobre la pròpia biografia; identificar les qüestions bàsiques de cor i convertir-los en activitats socials significatives i rellevants
  • Oferir un sentit de la direcció basat en un conjunt de valors fonamentals per a la Unió Europea
  • Proporcionar habilitats per implicar-se en un desenvolupament sostenible, relacionant amb el desenvolupament propi amb una major resiliència i la sostenibilitat tant per a vosaltres com per a la vostra comunitat
  • Incloure les circumstàncies de la vostra biografia com a element important de cada activitat que es desenvolupa a títol individual i comunitari
  • Connectar amb experts i organitzacions de la regió per ajudar a fomentar iniciatives

El curs utilitzarà mètodes d’educació no formal incloent presentacions, treballs en grup i jocs. S’estimularà la participació activa, en el disseny del projecte, el desenvolupament i la realització.

Es proporcionarà un kit d’eines i es demanarà a les persones participants que facin difusió dels resultats a la seva comunitat local.

Qui pot participar?

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin o hagin estat líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell mitjà-alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant. 

Donat el límit de places disponibles, recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Donat el límit de places disponibles (4) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del 80% del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. Els/les participants, han d’assumir el 20% restant.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena) 

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.