Make yourself more Employable

Quan? De l’11 al 19 d’agost 2021 (dies de viatge inclosos)

A on? Katowice, Poland

Entitat d’acollida i coordinadora: Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Przedsiębiorczego

Número de participants: 4 participants + 1 cap de grup 

Breu resum:

La crisi mundial econòmica iniciada a la segona meitat de la dècada passada ha creat un situació especialment fràgil per la generació de persones joves. Les taxes d’atur romanen històricament altes entre la població més jove.

En la zona euro, la taxa d’atur es va situar en el 7,4% al gener del 2020, esdevenint el nivell més baix des del maig del 2008. Tot i aquesta millora, hi ha països a la Unió Europea amb una significativa taxa d’atur entre el jovent; per exemple, Espanya (total: 13,8% / joves: 32,8%), Itàlia (9,7% / 27,8%), Portugal (6,7% / 18,3%). Els joves que viuen en aquests països tenen dificultats per trobar una bona feina, que els encaixi i s’adapti als seus estudis i/o formació; conseqüentment han de marxar a l’estranger o treballar en l’economia submergida. Per contra, Polònia (3,2% / joventut: 10%), Estònia (4,3% / 10,2%), Hongria (total i joves: 3,5%), República Txeca (3,0% / 5,5%) la taxa d’atur juvenil és més baixa. Les oportunitats laborals en aquests països ha augmentat, sobretot per el que fa a joves emprenedors d’entre 20 i 30 anys.

També cal tenir en compte la crisi provocada per la COVID-19 i afecta directament a persones joves de tot el món. Al menys un milió de persones han perdut la feina durant les dues darreres setmanes a Europa segons les darreres dades de la Confederació Europea de Sindicats (CES).

Objectius del programa:

  • Millorar l’ocupabilitat dels participants a través de l’educació formal, informal i no formal
  • Treballar l’orientació laboral segons els valors, talents i actituds de la persona participant
  • Promoure l’emprenedoria, especialment de tipus social, per animar els joves a potenciar el pensament crític i divergent per iniciar un èxit carrera com a gerent
  • Promoure valors europeus com la inclusió, l’acceptació, la diversitat, la tolerància, la no discriminació, etc, per fer un canvi positiu en la societat i en particular en el món laboral
  • Promoure eines com Europass CV i Youth Pass, projectes de voluntariat com Erasmus + i ESC per millorar el nivell d’experiència entre persones joves i augmentar la seva ocupabilitat
  • Promoure la consciència cultural i l’intercanvi entre diferents països com també la manera d’obrir la seva ment, millorar la creativitat i respectar les altres cultures i tradicions
  • Millorar les “soft skills” i les competències digitals de les persones participants enfocades en el treball en línia.
  • Ajudar als joves a afrontar problemes laborals a causa de la covid19 fent-los més conscients de com millorar el seu potencial.

Qui pot participar?

A l’intercanvi poden participar persones joves residents a Catalunya, d’entre 18 i 25 anys, i que els interessi el tema i objectius de l’intercanvi. La idea del projecte ha sorgit recentment pels joves voluntaris locals de la fundació FRSP que estan intrigats i interessats en temes digitals i d’emprenedoria. Per això es va decidir crear i desenvolupar un projecte d’intercanvi juvenil.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant o com a cap de grup

Donat el límit de places disponibles (4+1) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar a l’intercanvi juvenil, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

Donat el límit de places disponibles (4+1) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar a l’intercanvi, i rebran confirmació per email. 

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant l’intercanvi estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els i les participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas per l’intercanvi juvenil.

Per a més informació sobre l’intercanvi i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.