Embracing conflict & diversity

Dates: Del 25 de juliol al 2 d’agost del 2020 (dies de viatge inclosos).

Participants: 4

Lloc: A Grècia. En un poble situat a la vora del mar, prop del mont Olimp, a una hora de Salònica.

Organitzat per: ONG Fundació per a la No-violència Activa i Peace Power

Breu descripció:

A Europa l’agenda està fortament marcada per les crisis: sanitària, econòmica, dels refugiats, del medi ambient; el que crea un terreny abonat als conflictes i a la polarització. En la ‘nova normalitat’, marcada pel distanciament social i l’ús extensiu de les tecnologies digitals, considerem que les organitzacions de la societat civil s’han de donar eines que ajudin a prevenir i transformar els conflictes, a superar les polaritzacions i a promoure la pau i la cohesió social. Si una cosa ens ensenya la crisi és el valor de la solidaritat, de què vivim en un món globalitzat i que les llibertat i els drets humans estan sota constant amenaça.

L’activitat de formació reunirà a 24 persones, líders d’entitats no governamentals i no lucratives dels Països Baixos, Grècia, Itàlia, Alemanya i Catalunya,, amb l’objectiu d’aprendre metodologies per a l’organització d’iniciatives de formació i de sensibilització, per a la promoció i construcció de la pau i en contra del racisme i la discriminació.

El projecte aspira a desenvolupar noves iniciatives que reforcin la cohesió social, la solidaritat i la cultura de pau, creant noves iniciatives de naturalesa participativa, integradora i respectuosa amb la diversitat.
En el curs es compartiran eines i aprenentatges de la formació no reglada i de l’educació per la pau enfocades en afavorir la participació i l’exercici de drets com a prevenció davant de tensions i conflictes existents entre persones, grups i comunitats.

El curs ha de servir també per crear noves associacions de col·laboració entre el grup de participants i les entitats promotores dels 5 països.

Activitat principal:

Curs de formació ‘ Embracing Conflict and Diversity’

El projecte reunirà a 24 persones disposades a millorar les seves competències per dissenyar processos de formació i de promoció i sensibilització.

Els objectius del curs són:

-Capacitar les persones participants per esdevenir multiplicadors/es i desenvolupar noves iniciatives per una coexistència pacífica.
-Conèixer noves eines per identificar i resoldre conflictes, de gestió de les emocions, de mediació intercultural i de comunicació noviolenta.
-Intensificar la col·laboració entre les entitats sòcies del projecte i participants per desenvolupar noves iniciatives amb el suport del programa Erasmus+.

Les persones seleccionades adquiriran coneixements teòrics i pràctics sobre educació per la pau i gestió de conflictes.

Qui pot participar?

A la formació poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin o hagin estat líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell mitjà-alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Què cal fer per participar?

Donat el límit de places disponibles (4) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible. Ens reservem al dret a tancar el procés d’inscripció abans de la data límit (25 de juny).

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa 275€) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a pau@catalunyavoluntaria.cat (Lluc).

*IMPORTANT: Donada la situació d’incertesa arran de la crisi mundial sanitària, és possible que les dates de l’activitat canviïn i l’activitat es posposi (o  es cancel·li). Us mantindrem informades.