Diversity in Visual Arts -DIVA vol. 3

Títol: Diversity in Visual Arts -DIVA vol. 3

Quan? Del 18 de juny a l’1 de juliol de 2020

A on? A Thessaloniki, Grècia

Entitat d’acollida: United Societies of Balkans

Breu resum:

Diversity in Visual Arts, és un intercanvi juvenil per posar en contacte els participants amb els problemes, necessitats i drets de la comunitat LGBTI+, i alhora aprendre sobre el tema de drets humans en general. El programa es basa en reflexionar sobre aquests temes a més a més de treballar la sensibilització i mobilització en accions activistes, localment o a través d’Internet, per la seva promoció i defensa.

Objectius del programa: l’objectiu principal és proporcionar eines per a la promoció dels drets humans i els drets de la comunitat LGBTI+ mitjançant eines digitals de sensibilització i implicació en accions d’activismes.

  • Conscienciar, demostrar i promoure els drets humans i més concretament els drets de la comunitat LGBTI+.
  • Crear eines digitals i utilitzar noves tecnologies com a eines actives per sensibilitzar i lluitar contra la discriminació.
  • Familiarització dels participants amb la comunitat LGBTI+, els seus problemes i les seves demandes com també l’abolició dels estereotips, l’ intolerància i els prejudicis a les persones LGBTI+.
  • Adquisició de coneixements bàsics sobre gestió de web i nous suports tecnològics.
  • Col·laboració amb altres “partners” per crear noves xarxes i projectes per la promoció dels drets humans i el respecte per la diferència, principalment sobre la identitat de les persones LGBTI+.
  • Promoure els ideals i principis europeus i sentiments de la seva ciutadania.
  • Comprensió de mètodes d’aprenentatge no-formal i les seves dinàmiques per a organització d’activitats.
  • Comprendre els programes Erasmus+ com a oportunitat per la mobilitat, el voluntariat i la formació.

Qui pot participar?

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i  25 anys, amb una forta motivació per la temàtica de l’intercanvi. Es busquen participants amb mentalitats obertes i disposats a treballar en grups tan petits com grans que participin en la Europride. No és necessària experiència prèvia en eines digitals.

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció com a participant o com a cap de grup

Donat el límit de places disponibles (4+1) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).