Children’s village

Organització d’acollida: LOGO jugendmanagement

Període: Al més aviat possible, preferiblemente 01.07.2023 – 31.12.2023

En: Steinberg, Àustria

BREU DESCRIPCIÓ:

El Llogaret dels Nens és una institució d’assistència social per a joves. Ens ocupem de nens i joves que no poden viure amb les seves famílies d’origen. Al voltant de 40 nens d’entre 7 i 18 anys viuen en el Llogaret dels Nens. El personal està format per professionals com a psicòlegs, professors, treballadors socials, animadors juvenils, etc. Hi ha tres voluntaris en diferents cases. Ajuden al personal en les activitats diàries: es reuneixen amb els nens després del col·legi, cuinen, estudien, fan les tasques domèstiques, juguen i passen el temps lliure, etc. Acompanyen als nens en les excursions o quan és necessari i organitzen activitats per a ells. El treball comença a la tarda i els voluntaris treballen 35 hores a la setmana. Els voluntaris aprenen sobre el sistema austríac d’assistència social, milloren les seves habilitats socials i es familiaritzen amb el treball social i els mètodes educatius i terapèutics.

TASQUES DEL PARTICIPANT:

Un dia típic en el Llogaret dels Nens pot ser així:

El treball comença al migdia, un voluntari pot arribar i esmorzar. Els nens tornen a les 2 de la tarda de l’escola, els voluntaris parlen amb ells sobre les novetats a l’escola, els seus deures i sobre el que han d’aprendre. Poden ajudar-los a establir plans de treball. Els voluntaris poden ajudar-los a organitzar-se millor. Una vegada que els nens han acabat les seves tasques escolars, cap a les 5 de la tarda, els voluntaris poden ajudar-los a planificar el seu temps lliure. Per exemple, poden sortir a córrer o a muntar amb bicicleta amb alguns nens. A les 7 de la tarda sopen junts. Un voluntari ajuda a dormir als nens.

PERFIL DEL PARTICIPANT:

-Li agradi treballar amb nens o joves

-Apasionado e interesado en sus aficiones y que vulgui compartir

-Empático, paciente, capaz de mostrar simpatía y comprensión

-Motivado, con ganas de emprender la iniciativa, de mentalidad abierta, flexible, socialmente activo, con ganas de trabajar para la comunidad local, comunicativo y dispuesto a afrontar los retos que comporta la cooperación internacional

-Motivado por aprender un idioma y aprender uno nuevo

 

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

Skills

Posted on

22/06/2023