Biblioguidance in a Confusing World

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 26 d’Octubre al 4 de Novembre, Kysak, Eslovaquia

Organització d’acollida: Saplinq

Vacants: 2

Breu descripció:

BIBLIOGUIDANCE IN A CONFUSING WORLD és un curs de formació de 9 dies que té com a objectiu proporcionar habilitats de biblioguia i narració d’històries (storytelling) als treballadors juvenils que treballen amb joves en risc d’exclusió social.

Durant el curs de formació aprendrem com la literatura de tot tipus, des de poesia, passatges de llibres, cites, cançons, segments de pel·lícules, discursos, vídeos, etc. pot ajudar a una persona a trobar la seva pròpia veu i a articular experiències personals.

Objectius:

L’objectiu principal del curs de formació és explorar els potencials terapèutics de la biblioguia, descobrint com la literatura i la narració de contes poden ajudar a navegar millor pels reptes de les nostres vides.

Com ho farem?

  • Coneixent la perspectiva històrica de la biblioteràpia i l’ús de biblioteràpia i farmàcia de poesia que existeixen al món
  • Explorant els conceptes de biblioteràpia i experimentant personalment diferents formes literàries com a vehicle per a la nostra consciència i creixement personal
  • Submergiu-nos en el procés auto-reflexiu de la publicació de diaris, l’escriptura, la lectura, el debat, etc.
  • Explorant com es poden ajustar i utilitzar els mètodes i exercicis de la biblioguia, narració de contes i escriptura creativa per treballar amb joves en risc d’exclusió social.
  • Creant un dipòsit de guia de llibres amb textos i diferents materials que us seran útils al vostre futur professional.

Qui pot participar?

En aquesta formació poden participar treballadors juvenils residents a Catalunya que els interessi el tema i objectius de la formació i els puguin aplicar en l’àmbit professional o lleure.

Estem buscant treballadors i treballadores juvenils en l’àmbit local o internacional que estiguin altament motivats a participar en el curs de formació i que puguin utilitzar els aprenentatges adquirits durant el seu dia a dia laboral. És important un bon domini de la llengua anglesa.

Què cal fer per participar?

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una reunió preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet.

Un cop realitzada la compra del seu bitllet, les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d’una quota de participació de 50€. La FCV fa excepció de la quota de participació amb aquelles persones que realment ho necessiten. Si és el teu cas, no dubtis en comentar-nos-ho.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia del programa) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass com a certificat que acredita el seu pas pel curs de formació. Per part de la FCV els i les persones participants assistiran a una trobada d’avaluació.

Els i les participants són conscients de la situació sanitària actual i es comprometen a seguir les normes sanitàries del país d’acollida. Prèviament a la sortida també caldrà que els i les participants presentin una prova PCR negativa (despesa no coberta per el programa ERASMUS+). També caldrà que els participants contractin una assegurança privada que cobreixi les despeses en cas de Covid19.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a dinamitzacio@catalunyavoluntaria.cat (Elena).

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Fundació Bancària ‘la Caixa’.

*Per la situació actual del Covid-19 les dates del projecte es poden veure modificades.