Alte Schule Widdersdorf, center for children and youth

1.01.2022-31.08.2022 (9mesos), Köln, Alemanya

Organització d’acollida: Alte Schule Widdersdorf

Vacants: (1)

Tasques al centre infantil i juvenil Alte Schule Widdersdorf:

Com que gran part del treball consisteix en el disseny d’activitats d’oci, ​​els/les voluntàries troben una àmplia gamma de possibles camps d’activitat en les àrees d’esport i exercici, jocs d’interior i exterior, ocupació i tracte amb els mitjans de comunicació, ofertes creatives per infants i joves, o ajuda a l’àmbit escolar. En fer-ho, entren en contacte directe amb altres joves. Durant tot l’any es planifiquen i ofereixen diversos festivals (festival d’estiu, Halloween, carnaval, etc.) i activitats com excursions, esdeveniments per a infants i joves i programes de vacances. Depenent de les seves habilitats i competències, els i les voluntàries poden planificar i dur a terme ofertes de forma independent amb l’orientació adequada d’especialistes formats.

Tasques a la tarda:

A més del centre infantil i juvenil, les persones voluntàries també coneixen altres instal·lacions i àrees de responsabilitat, especialment en una escola primària. Aquí els nens s’acompanyen després de classe: durant el dinar, durant els horaris d’estudi i deures i durant les activitats de lleure.

Treballar a la interfície entre el benestar juvenil i l’escola és molt emocionant. Molts infants i joves necessiten atenció i suport individualitzats. Els i les voluntàries interessades en l’educació, possiblement interessats en un futur com a mestres, educadores, treballadores social o similar, poden aprendre aquí en un entorn protegit sota la guia d’educadores experimentats:

  • com abordar els infants d’una manera adequada a l’edat,
  • com crear relacions sostenibles amb infants i les seves famílies,
  • quin tipus de suport necessiten els infants individuals i
  • quins mètodes es poden utilitzar per motivar els infants a desenvolupar la seva personalitat i un bon comportament social.

A més, coneixen els processos en un equip / organització. Des del subministrament d’aliments fins a la necessària coordinació amb l’equip docent, amb els pares i mares i, finalment, també amb l’equip; aprendràs quan i com s’ha de transmetre la informació, que hi hagi cooperació perquè tota l’organització pugui actuar el benefici del infant.

Els i les voluntàries no treballen sols. Estaran integrat en un equip que estarà al seu costat amb totes les preguntes, incerteses i, per últim, però no menys important, errors i que en portarà les conseqüències. El treball en equip, poder confiar mútuament i assumir responsabilitats són aspectes importants de la feina en què els i les voluntàries participen com a parts iguals de l’equip.

A més, a totes les instal·lacions d’oci els agrada treballar en xarxa amb altres instal·lacions de tota la ciutat de Colònia, de manera que les persones voluntàries puguin conèixer molt la ciutat.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Una persona jove de 18 a 30 anys. La persona participant del projecte ha de ser activa, flexible, motivada, creativa i interessada en la participació activa i la implicació personal.

Estem oberts a qualsevol persona que vulgui posar-se a l’abast, que estigui preparada per afrontar nous reptes i adquirir noves habilitats, deixant una experiència inoblidable a l’estranger. El perfil de la persona voluntària HA DE TENIR les següents característiques:

– Un gran interès pels continguts del projecte;

– Motivació real per a l’experiència;

– Disposició a viure i treballar en un poble: la consciència que les activitats es duran a terme al camp, no en una gran ciutat, de manera que les especificacions també seran diferents;

– interès per treballar amb nens, joves i gent gran, perquè són els grups objectiu per als quals el Centre de Cultura i el FRSP organitzen diversos esdeveniments o tallers;

– Interès per la implementació d’activitats empresarials

– Obertura al viatge perquè, com a part de les activitats de FRSP, el voluntari realitzarà activitats també a les ubicacions de les nostres institucions associades a la regió de Silèsia;

– Voluntat d’aprendre sobre la cultura i tradicions de Silèsia i Polònia, però també disposició a compartir la seva cultura;

– Alt nivell de comunicació interpersonal, les activitats del projecte se centren en treballar amb persones; el voluntari ha d’estar obert als contactes;

– Iniciativa i creativitat: volem desenvolupar la nostra oferta, de manera que totes les habilitats addicionals dels voluntaris seran benvingudes, és necessària la creativitat en el treball a la cultura i a les ONG;

– L’experiència prèvia en diverses activitats culturals i socials serà benvinguda però no obligatòria.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el SVE, pots trucar al 93 412 44 93 o bé, enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat