ADVOCACY FOR YOUTH EMPLOYMENT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quan? Del 11 al 18 de juny del 2022 (dies de viatge inclosos)

A on? Atenes, Grècia

Entitat d’acollida i coordinadora: Inter Alia

Número de participants: 3

Breu resum:

Si ets jove i consideres que hi ha moltes coses que cal canviar per tal d’afavorir l’accés de les persones joves a una feina..

Si creus que la incidència política és una eina útil per fer els canvis  necessaris per deixar d’estar a la cua de tota Europa pel que fa a l’ocupació juvenil..

El curs internacional ‘Advocacy for Youth Employment’ és l’activitat de formació internacional que estem preparant * per formar als 4 equips internacionals que assumiran la responsabilitat de dur a terme una o més d’una campanya per l’ocupació juvenil, des d’una perspectiva local, nacional o europea.

Important: les persones seleccionades per participar en el curs es comprometen a participar en el projecte i a realitzar 2 tasques més, abans i després de l’activitat al juny.

Abans del curs, les persones seleccionades es comprometen a realitzar una recerca a nivell local/nacional per recopilar les dades, els estudis i recerques existents, així com participar en una sessió formativa presencial, que tindrà lloc a principis d’abril (data per confirmar).

Després del curs, les persones seleccionades es comprometen a realitzar una campanya: acció d’incidència pública, en l’àmbit local, nacional o europeu, per millorar les condicions per accedir a una feina, a la tardor del 2022.

*El curs forma part del projecte per l’intercanvi de bones pràctiques Advocacy for Youth Employment’, d’un any de durada. El conjunt de les activitats estan organitzades per 4 entitats juvenils de Grècia, Catalunya/Espanya, Itàlia i Macedònia del Nord  (4 països d’Europa amb els índexs més elevats d’atur juvenil).

Objectius del curs:

El principal objectiu és intercanviar propostes sobre què es pot fer des de l’associacionisme juvenil perquè les persones joves ho tinguin una mica més fàcil per accedir a una primera feina, per crear la seva pròpia feina o per millorar les seves condicions laborals.

Els objectius específics del curs són:

  • Presentar les conclusiones i estudis existents i realitzats en els 4 països.
  • Intercanviar experiències,pràctiques i coneixements per millorar les condicions d’accés a una feina per les persones joves. 
  • Explorar diverses estratègies i eines d’incidència pública.
  • Millorar les capacitats del grup per realitzar campanyes i d’altres accions d’incidència, en l’`àmbit nacional i internacional.

Qui pot participar?

Al curs poden participar persones joves residents a Catalunya, majors de 18 anys, amb un bon coneixement de l’anglès, a qui els interessi millorar les seves capacitats d’incidència, en particular sobre la qüestió de millorar les condicions laborals o accedir a una primera feina.

Donarem prioritat a:

  • Representants i membres actius de sindicats i de seccions joves de sindicats.
  • Representants d’entitats juvenils no governamentals interessats en la temàtica del curs. 
  • Representants de consells de joventut.
  • Activistes. 

Què cal fer per participar?

Completar el formulari d’inscripció en aquest enllaç

Termini d’inscripció: 17 de març del 2022.

Donat el límit de places disponibles (3) recomanem enviar la fitxa el més aviat possible.

Les persones seleccionades seran informades i convocades a una formació preparatòria, la participació en la qual és obligatòria per poder participar al curs, i rebran confirmació per email abans de poder realitzar la compra del seu bitllet. 

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l’entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+.

L’entitat organitzadora farà efectiu el reemborsament de les despeses un cop acabades les activitats del projecte i un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. 

En finalitzar el projecte, els participants rebran el Youthpass.

Per a més informació sobre el curs i com participar, pots trucar al telèfon 934124493 o bé enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat (Lluc). 

Amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea i de l’Agència Nacional Grega.