Adventure with Art in Poland

Títol del projecte: Adventure with Art in Poland

Organització d’acollida: Active Women Society // Cinema Archive

Durada del projecte: Octubre 2020 – Agost 2021 (11 mesos)

*O per començar el més aviat possible. La data exacta es pactarà amb l’entitat d’acollida.

A on:  Sokolowsko, Polònia

Vacants: 1 participant

Breu descripció:

Active Women Society és una organització sense ànim de lucre que treballa a nivell local, estatal i internacional des del 2002. Han acollit a 38 voluntàri/es europe/es. Treballen per l’igualtat de gènere, i són animador/es reconegudes a tota la regió. L’equip té experiència en l’àmbit de treball social i juvenil. http://aktywnekobiety.org.pl/about/

In Situ és una fundació  d’art contemporani fundada al 2004, i que té com a objectiu la creació d’un espai per projectes multidisciplinaris i d’art contemporani. És una espai per trovar-se, explorar, inspirar-se i posar en dubte els punts de vista establerts, i compartir opinions. http://www.sokolowsko.org/en/

L’objectiu principal del projecte és compartir la solidaritat europea a través de les arts i la cultura, apoderant la comunitat amb metodologies creatives, multi-artístiques i d’innovació.

Les activitats es centraran a l’arxiu cinematogràfic de Kieślowski. El projecte vol que la persona voluntària promogui el cinema local, aprengui diferents tècniques d’arxivament, i donar suport en la recerca sobre la vida i treball del director de cinema Kieslowski.

Tasques concretes:

  • Organització d’exposicions, performances, festivals, tallers, llibreria, cinema (entre ells, el treball sobre l’arxiu del famós director Kieślowski), esdeveniments culturals i artístics, afegint el valor de les tradicions pròpies de les persones voluntàries.
  • Promocionar l’idea de solidaritat, UE i voluntariat internacional, contruint relacions positives amb la comunitat local.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

 Que cal fer per participar?

 1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

*Per la situació actual del Covid-19 les dates del projecte es poden veure modificades.