La FCV va acollir del 7 al 15 agost, a Vilanova i la Geltrú, l’intercanvi juvenil ‘Adarró, fa més de 2500 anys’, a on van reunir-se 25 joves de Sicília, Grècia i Catalunya amb l’objectiu d’aprendre a viure de manera més respectuosa i amable amb la natura.
La trobada va dedicar-se a explorar dos temes: què cal aprendre de la natura i què cal aprendre de la història, per viure millor, de forma més sostenible i responsable amb l’entorn natural i el medi ambient, així com de manera més saludable.
Es van realitzar activitats dedicades a temes tan diversos com el veganisme, la transformació d’oli residual en sabó o l’Hort de l’avi, iniciativa d’agricultura ecològica urbana presentada per un dels participants, on el grup també va conèixer les tècniques i els beneficis de la bioconstrucció.
El grup també va conèixer la feina de la Plataforma Salvem l’Ortoll, que va organitzar un petit camp de treball on el grup va ajudar a netejar els camins per on passen els cavalls en la seva ruta des dels Pirineus fins al mar.
L’intercanvi va ser coordinat i organitzat per la FCV en col·laboració amb l’Associazione Culturale Arci Strauss (Itàlia) i United Societies of Balkans (Grècia) i gràcies al suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, en el marc de l’Any Europeu pel Patrimoni Cultural.