#activeEUROPE

 

Títol del projecte: #activeEUROPE

Organització d’acollida: Polites Association 

Durada del projecte: Del mes de març al mes de desembre de 2021. 10 mesos.

*La data exacta es pactarà amb l’entitat d’acollida.

A on:  Szczecin, Pomorze Zachodnie, Polònia

Vacants: 1 participant

POLITES ASSOCIATION, és grup de persones amb diferents interessos, punts de vista i formes de vida. Però hi ha una cosa que tenen en comú: estar sempre actius. Cada dia intenten convèncer gent jove i també gran, perquè després de la feina o escola, sàpiguen que hi han moltes coses interessants per fer. El seu lema és: Els actius viuen més atractius. Tenen en marxa diversos programes com Servei Voluntari Regional, Sektor 3 – ONG Centre d’assistència, Big Brothers Big Sisters. Des de llavors estan actius a nivell internacional com enviament, allotjament i coordinació d’organització EVS / ESC i allotjament per a estudiants i professionals de països de l’Europa de l’Est fins a Polònia.

Breu descripció:

El seu projecte ESC a llarg termini es concentra a desenvolupar 8 competències clau, diverses activitats de voluntariat com treballar amb nens, donar suport a la tasca del Centre Regional del Voluntariat i organitzacions locals no governamentals. L’objectiu del projecte és, obtenir i reforçar les competències esmentades i promoure el servei de voluntariat com una manera interessant de passar el temps lliure.

SOBRE EL PROJECTE

Durant aquest temps anireu presentant la vostra cultura, país, idees i l’enfocament creatiu en l’organització d’activitats per a nens, joves i joves de la comunitat local. Tindreu l’oportunitat de participar en molts tallers que us ajudaran a desenvolupar les habilitats per treballar amb nens. Us mostraran els fonaments bàsics de la gestió, i dels mitjans de comunicació social per ser voluntari. Aquests tallers us prepararan per treballar a la web de l’àrea escollida, que podria ser parvulari, escola mitjana o ONG oficina: depenent del projecte escollit.

Tasques concretes:

Hi ha tres àrees per escollir en quan a l’hora de desenvolupar i portar a terme el ESC:

PARVULARI:

14 voluntaris repartits en 4 guarderies: Desenvolupant el seu voluntariat en l’atenció personalitzada dels infants, així com ensenyar habilitats bàsiques com la higiene personal i habilitats socials, ensenyar fonaments de la llengua materna, organitzar i liderar activitats dissenyades per promoure el desenvolupament físic, desenvolupament mental i social com jocs, arts i manualitats, música, i narració de contes.

ESCOLA:

3 voluntaris organitzaran classes per a estudiants sobre llengua, cultura i tradicions de diversos països de la UE, recolzar els alumnes en l’aprenentatge de llengües estrangeres, dur a terme diverses activitats sobre la UE, ajudar a activar la ràdio de l’escola, emissió de música, trivia, cuinar, ensenyar la cultura d’un determinat país i activar els alumnes dins el món esportiu.

OFICINA

4 voluntari/es donaran suport al Centre Regional del Voluntariat i els seus programes Big Brother Big Sister, ensenyament d’emergències, administrar les diverses xarxes socials, preparar cartells, promoure la idea d’ESC, redactar informes, organitzar cursos de llengua nativa, tallers, esdeveniments culturals, etc.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

 Que cal fer per participar?

 1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: info@catalunyavoluntaria.cat  especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: info@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

*Per la situació actual del Covid-19 les dates del projecte es poden veure modificades.